Ana Brnabić
Ekonomija

Brnabić sa direktorom Brosea razgovarala o novim investicijama u Srbiji

Izvor: 
FoNet Čet, 15/10/2020 - 14:56Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa izvršnim direktorom nemačke kompanije Brose, koja je započela izgradnju fabrike za proizvodnju auto-moto delova u Pančevu i planira zapošljavanje 1.100 radnika i ulaganja u Srbiji od najmanje 180 miliona evra do kraja 2026. godine, saopšteno je iz Vlade.

Brnabić je direktoru Brosa Urlihu Šrihelu i predstavnicima kompanije zahvalila na poverenju da investiraju i istakla da je njen cilj i vizija Vlade podsticanje takvih vrsta investicija i dolazak kompanija koje u Srbiji prepoznaju ne samo dobro tržište, već i kapacitet i kvalitet stručnog kadra, a što se podudara sa ekonomsko-strateškim prioritetima Vlade - ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama.

On je poručila da izuzetno ceni viziju menadžmenta kompanije da osim proizvodnje u Srbiji osnuje i centar za istraživanje i razvoj i da je uspostavljanje saradnje sa univerzitetima u Srbiji, pre svega sa Elektrotehničkim i Mašinskim fakultetom, od suštinske važnosti, jer je jedan od ciljeva Vlade dublje i efikasnije povezivanje kompanija sa obrazovnim sistemom i studentima.

Šrihel je objasnio da je, od 1.100 radnika, planirano da 460 bude sa visokom stručnom spremom, što je više od 40 odsto ukupnog broja.

On je potvrdio da će firma, osim proizvodnih pogona imati i odeljenje koje će se baviti razvojem i da će biti neophodni kvalifikovani kadrovi koji se bave proizvodnjom hardvera i softvera.

Šrihel je obavestio Brnabić da će prva faza gradnje fabrike biti završena na proleće 2021. godine, a da će proizvodnja otpočeti krajem te godine.
MarketingNajnovije vesti