• CRNA NEDELJA ZA VOZAČE MOTORA: Petoro motociklista poginulo u jednom danu!

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pet osoba poginulo je na motorima u tri saobraćajne nesreće koje su se dogodile u nedelju. U razmaku od nekoliko sati – kod Kovina, u okolini Beograda i Aleksandrovcu – stradala četvorica muškaraca i jedna žena, svi se sudarili s automobilima

    Damir Okanović 

    NAJVEĆE GREŠKE

    Damir Okanović, direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, ukazao je na greške motociklista, ali i vozača kola.

    – Vozači automobila prave grešku kada skreću ili se prestrojavaju, a uopšte ne uključe migavac ili ga ne uključe pravovremeno. Ogroman je problem i kada vozači četvorotočkaša skreću ili se prestrojavaju, a ne provere ogledala i mrtve uglove.

    – Motociklisti da voze propisanom brzinom, da imaju zakopčanu kacigu i da budu što uočljiviji, a vozači automobila da uvek daju migavac i dobro provere sva ogledala i mrtve uglove.

     

    U prvoj saobraćajnoj nesreći oko 13.30 na putu Kovin – Deliblato nastradala su dvojica prijatelja iz Kovina – Goran Udovičić (43) i Milan Marinković (27). Obojica su vozili „kavasaki“ kada su, izlazeći iz krivine, maltene istovremeno, udarili u „jugo“ i ostali na mestu mrtvi.

    Udovičić i Marinković su u nedelju nameravali da se provozaju motorom i da odu na ručak.

    – Išli su iz pravca Šumarica ka Kovinu, a sa sporednog puta se uključivao „jugo“. Vozač automobila nije mogao da ih vidi, jer je na tom delu puta velika krivina. Milan je zakačio zadnji deo „juga“, preleteo ga je i pao van puta, a Goran je pao s motora, koji ga je poklopio – kaže za Kurir Katarina Vojčanin, devojka Gorana Udovičića.

    Ona dodaje da je vozač „juga“ S. S. (65) nakon nesreće bio van sebe.

    – Čovek se izvinjavao. A šta će, nije on kriv – tužno kaže Katarina i dodaje da su Milan i Goran bili dugogodišnji prijatelji.

    – Bili su iskusni motociklisti. Milan je iza sebe ostavio sinčića od tri godine. Goran i ja smo imali velike planove za budućnost – rekla je Katarina.

     

     

    Ceo tekst možete pročitati ovde.

    U tri saobraćajne nesreće u razmaku od nekoliko sati – kod Kovina, u okolini Beograda i Aleksandrovcu – stradala četvorica muškaraca i jedna žena, svi se sudarili s automobilima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]