Krađe elemenata skretnica na pruzi Beograd – Pančevo ugrožavaju bezbednost kretanja vozova i putničkog prevoza!

Lopovi kradu delove skretnica!

Izvor: 
RŽD Internešnl Sre, 12/08/2015 - 17:24
Lopovluk postaje prepreka i smetnja na putu napretka i razvoja brzog i bezbednog železničkog saobraćaja

Krajem jula – početkom avgusta su na pruzi "Pančevački most – Pančevo glavna" nepoznata lica u nekoliko navrata izvršila krađu skretničkih elemenata. Poslednja krađa je dovela do kvara na pruzi i dugotrajnog obustavljanja saobraćanja vozova. Železničkim radnicima je trebalo nekoliko sati, za dovođenje trase u red.

Ukupno je zbog nezakonitih radnji oštećeno 10 skretnica, koje se nalaze na deonicama, koje pripadaju stanicama Krnjača, Ovča, Pančevački most. Predstavnici kompanije "RŽD Internešnl", koja izvodi radove na rekonstrukciji i izgradnji pruge Beograd – Pančevo skreću naročitu pažnju na činjenicu, da ovom prugom saobraćaju, kako putnički, tako i teretni vozovi, ali i cisterne, u kojima se prevoze, između ostalog i eksplozivne materije. Oštećenje skretnice, zbog krađe nekih elemenata skretnice, opasno je po živote i zdravlje putnika i može dovesti do ekološke katastrofe, kao i do značajne materijalne štete.   

Trenutno, "RŽD Internešnl" realizuje projekat izgradnje i rekonstrukcije železničke infrastrukture Republike Srbije. Planirano je, da će posle završetka radova vozovi na deonici Beograd – Pančevo moći razviti brzinu do 120 km/čas.

Međutim, sada će projekat, koji ima državni značaj, biti doveden u pitanje činjenjem prestupnika, koji dobijaju od 14 do 16 dinara od prodaje jednog kilograma gvožđa.

Lopovluk  postaje prepreka i smetnja na putu napretka i razvoja brzog i bezbednog železničkog saobraćaja.

 Marketing

Najnovije vesti