• PANČEVO: Vozači ATP-a se predomislili? Do ponedeljka normalizacija javnog prevoza

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Do ponedeljka bi trebalo da autobusi ATP-a počnu da saobraćaju po redu vožnje. Bojan Bojanić, direktor ATP-a, rekao nam je da je dobio obaveštenje kako su se vozači koji su na bolovanju predomislili i prihvatili ponudu Gradskih vlasti Pančeva po kojoj će do Nove godine da im se isplati po 10 000 dinara mesečno, te da če u petak dostaviti doznake i vratiti se na posao.

    – Kako sam obavešten, svi osim Jove Jovića pristali su da se vrate na posao, rekao nam je Bojanić u telefonskom razgovoru.

    To praktično znači da bi do ponedeljka autobusi pančevačkog prevoznika početi da saobraćaju po redu vožnje.

    Prvobitan zahtevo vozača bio je povećanje plate na 70.000 dinara, da bi koji dan kasnije smanjili zahtev na 60 000. Iz Grada im je ponuđeno da im se isplati 40 000 dinara u četiri tranše od po 10 000, kao vid pomoći, na šta oni prvobitno nisu pristali. Nakon najave stečaja i stava dva sindikata koji su se ogradili od zahteva vozača, najava angažovanja privatnih prevoznika, stiže i vest da su se vozači predomislili. Jovu Jovića, koji je bio predstavnik ove grupe nismo uspeli da dobijemo telefonom.

     

    Do ponedeljka bi trebalo da autobusi ATP-a počnu da saobraćaju po redu vožnje. Bojan Bojanić, direktor ATP-a, rekao nam je da je dobio obaveštenje kako su se vozači koji su na bolovanju predomislili i prihvatili ponudu Gradskih vlasti Pančeva po kojoj će do Nove godine da im se isplati po 10 000 dinara mesečno, te da če u petak dostaviti doznake i vratiti se na posao.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Hronika

    PU PANČEVO: U martu otkriveno 265 alkoholisanih vozača

    U martu se na području PU Pančevo dogodilo 56 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, 28 nezgoda je sa povređenim i nastradalim licima. Dve osobe su poginule, četiri su […]