• DOLOVO: Uspešno održan premijerni „Dolovo film fest”

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Prvi „Dolovo film fest” održan je u sredu, 5. januara, u prostoru stare diskoteke Doma kulture „25. maj”.

    Ovaj događaj objedinio je i prikazao produkciju filmskih ostvarenja nastalih tokom 2021. godine u Dolovu. Veče je obeležilo premijerno prikazivanje novog dokumentarno-igrani film Bojana Vojnova pod nazivom „Ako tradicija nestane”, a prikazan je i takođe njegov kratkometražni film „Povratak”, koji je nagrađen na šesnaestom. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Zlatna buklija” u Velikoj Plani u 2021. godini.

    Brojna publika je nakon ova dva filma pogledala video spot za pesmu „Vino iz Dolova” u režiji Zorice Mladenović, dok su tekst i muziku uradili Dragica Užareva i Zoran Sve Jovanović.

    Na kraju večeri, po drugi put u Dolovu je prikazan film „Dolovobook“, koji je nastao, u okviru filmskih radionica. To je zapravo rezultat umetničkog procesa rada s mladima u Dolovu tokom 2021. godine. Filmske radionice pod nazivom „Pozdrav iz kraja” vodili su članovi Kino-kluba „Moj krupni plan” i udruženja „Satibara” iz Beograda. U filmu „Dolovobook” sagovornici su meštani Dolova koji pričaju o druženju u vreme pre pojave interneta i društvenih mreža.

     

     

    Prvi „Dolovo film fest” održan je u sredu, 5. januara, u prostoru stare diskoteke Doma kulture „25. maj”.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura