• PANČEVO: Izložba grafika „Nebu pod oblake” od 1. aprila

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izložba grafika „Nebu pod oblake” Tatjane Trajković biće predstavljena u foajeu Kulturnog centra Pančeva od 1. do 15. aprila.

    U okviru teme Nebu pod oblake i moru pod talase radim grafike koje opisuju otisak duše. Verujem da duša treba da leti sama, i dok je dan i dok je noć, da sakuplja najsuptilnije emocije iz okruženja u kome je slobodna, opuštena i nesputana. Njeno je nebo, njeno je more, njen je i ceo podzemni svet. Kada je duša slobodna čovek vidi duboko, razgovara sa životinjama, poznaje šumu i oblake.

    Različiti su načini na koji može da se poleti, različiti su prizori na koje se u tom letu nailazi i to je osnovna tema kojom se bavim. Svaki utisak postaje otisak!

    Radovi su urađeni u tehnici monotipije, u različitim formatima. Monotipija je tehnika otiskivanja samo jednog otiska. On je jedinstven i neponovljiv, baš kao i svaki let duše. Ne može se umnožiti niti se može podeliti, ostaje kao jedinstven otisak momenta u kome je let trajao.

    Tatjana Trajković, samostalna umetnica

    Tatjana Trajković je samostalna umetnica i integrativna savetnica u art terapiji i psihodrami. Rođena je 1975.g. u Beogradu. Umetnost prepoznaje kao svoj budući poziv još u osnovnoj školi. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna 2000.g, na odseku grafika knjige/fotografija. Narednih šesnaest godina radi u izdavačkoj kući kao grafička dizajnerka, art direktorka, foto urednica i novinarka. Godine 2017. osniva udruženje Centar za umetnost i kulturu Artelje čije su aktivnosti usmerene na podršku deci i roditeljima kroz likovne radionice, predavanja, art terapiju i edukaciju. Učestvovala je na više kolektivnih izložbi. Monotipijom se aktvino bavi poslednje tri godine a osim ove tehnike radi kolaž, akvarel i akril na platnu. Majka je tri devojčice.  Živi i radi u Zemunu.

    Izložba grafika „Nebu pod oblake” Tatjane Trajković biće predstavljena u foajeu Kulturnog centra Pančeva od 1. do 15. aprila.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura