• PANČEVO: Izložba ”Prostori budućeg sećanja” u nekadašnjem bioskopu Vojvodina

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U petak, 15. aprila u 19 sati, u bioskopu Vojvodina u Pančevu biće otvorena izložba ”Prostori budućeg sećanja”, koja je okupila 13 umetnika iz Pančeva, Beograda i Beča.

    Izložba će trajati do 25. aprila, a zainteresovani će moći da je pogledaju svakim radnim danom od 17.30 do 20.30 sati.

    Katarina Jovičić, dvojac MI Kadelburg, Daniel Kovač ispred Jesenjeg orkestra, Uroš Krčadinac, Jelena Lalić, Jelena Micić, Milorad Mladenović, Sanja Momčilović, Nemanja Nikolić, Nina Puhar, Nikola Radosaljević i Ivan Šuletić se u svojim samostalnim umetničkim praksama bave pitanjima konteksta istorije, prostora i društvenim komentarom. Oni će tokom 10 dana trajanja izložbe, prostornim instalacijama, slikom, crtežom, videom, audiom i animacijom uspostaviti dijalog na naslovnu temu projekta „Prostori budućeg sećanja” u prostoru nekadašnjeg bioskopa „Vojvodina”.

    Ovaj bioskop jedno je od kultnih mesta susreta u pančevačkoj prošlosti i nalazi se u zgradi Trubača koja je sagrađena na početku 19. veka. Naravno, tokom skoro 200 godina postojanja namena ovog prostora se menjala. Prostor je svoju poslednju namensku uporebu završio 1999. godine i od tada se tek sporadično otvara za potrebe programa Kulturnog centra Pančeva.

    U toku izložbe biće organizovana predavanja „Između distopije i utopije” Milorada Mladenovića, 18. aprila s početkom od 18 sati, kada će se prezentovati veći broj digitalnih i fotografskih projekata i koncepata ovog vizuelnog umetnika i arhitekte, u kojima se u graničnim područjima pojmova distopije i utopije sa jedne strane vrši kritička rekonstrukcija postojećih arhitektonskih i urbanističkih paradigmi, a sa druge ostvaruju mogući poželjni identiteti praksi

    Predavanje „Digitalna umetnost i hakovanje budućnosti” umetnika i samostalnog istraživača Uroša Krčadinca biće održano 21. aprila s početkom od 18h. Krčadinac će govoriti o tome šta znači biti autor, i uopšte, kreativno, misleće, senzibilno i pismeno stvorenje u epohi veštačke inteligencije, globalnog nadzora, tehnološkog haosa, gejmifikovane privrede i automatizovane propagande.

     

    U petak, 15. aprila u 19 sati, u bioskopu Vojvodina u Pančevu biće otvorena izložba ”Prostori budućeg sećanja”, koja je okupila 13 umetnika iz Pančeva, Beograda i Beča.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura