• PANČEVO: Izložba radova nastalih na petoj međunarodnoj likovnoj koloniji „Kolo“ u Trebinju od utorka u Muzeju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Izložba radova nastalih na petoj međunarodnoj likovnoj koloniji „Kolo“ u Trebinju biće otvorena u utorak 27. aprila u 18 časova, u Narodnom muzeju Pančevo.

    Međunarodna umetnička kolonija „Kolo“ nastala je 2016. godine u Trebinju, na inicijativu gospodine Dražena Milića, sa idejom da umetnici stvaraju inspirisani folklorom i predivnim ambijentom Trebinja. Od samog nastanka, kolonija je imala punu podršku grada Trebinja i Muzeja Hercegovine, a uvrštena je i u manifestaciju Trebinjsko kulturno leto kao događaj od velikog značaja za grad.

    Kolonija okuplja eminentne umetnike iz zemalja regiona i sveta ali se najviše oslanja na umetnike iz Srbije, Crne Gore i BiH. Protekle godine, kolonija „Kolo“ proslavila je i mali jubilej, 5 godina postojanja, otvaranjem izložbe Safeta Zeca iz Sarajeva, jednog od najznačajnijih  umetnika BiH.

    Za ovih 5 godina kolonija je ugostila oko 100 umetnika iz celog sveta i oformila bogat fundus slika koje se čuvaju u Muzeju Hercegovine, a prošle godine i nekoliko istaknutih umetnika iz Pančeva takođe je uzelo učešće u ovoj koloniji. Među njima su i Marija Stanojlović, Emil sfera i Miroljub Kršanin.

    Broj posetilaca je ograničen, a iz muzeja mole prisutne da nose zaštitne maske i održavaju propisano međusobno rastojanje.

     

    Izložba radova nastalih na petoj međunarodnoj likovnoj koloniji „Kolo“ u Trebinju biće otvorena u utorak 27. aprila u 18 časova, u Narodnom muzeju Pančevo.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura