Kultura

PANČEVO: U našem gradu snima se serija „Koreni"

Pančevo, Pet, 27/10/2017 - 15:45
Aleksandar Stojković

Serija „Koreni" po romanu Dobrice Ćosića snima se danas i sutra u Pančevu. Ekipu serije „Koreni" zatekli smo u Ulici Nikole Tesle, a snimaće se i u svečanoj sali i u kancelarijama Narodnog muzeja Pančevo.

Snimanje serije  Radio-televizija Srbije i produkcija Eye to eye počeli su11. oktobra u okolini Jagodine.

U seriji će igrati Žarko Laušević, Sloboda Mićalović, Bogdan Diklić, Dara Džokić, Nenad Jezdić, Goran Šušljik i drugi. Producent je Goran Šušljik, režiser Ivan Živković, a scenograf Mile Jeremić. Serija će biti snimana i u Jagodini i Kruševcu.

Priča je smeštena na kraj 19. veka, u srpsko selo u kojem živi radikalski vođa Aćim Katić sa sinovima Vukašinom i Đorđem. Vukašin se vraća sa školovanja u inostranstvu i saopštava ocu da namerava da se oženi ćerkom njegovog političkog neprijatelja, zbog čega ga se otac odriče. Istovremeno, Đorđe, koji često pije, izbacuje iz kuće suprugu Simku sa kojom je 15 godina u braku, ali nemaju dece. Simka odlučuje da zatrudni sa jednim od njegovih sluga, a otac, besan zbog svađe sa miljenikom Vukašinom, organizuje seljačku bunu.

Romanom objavljenim 1954. godine , Ćosić je započeo svojevrsni serijal koji prati dešavanja u životima potomaka porodice Katić, u kojem su „Deobe“, „Vreme smrti“, „Vreme zla“, „Vreme vlasti“…

 

koreni_pancevo_2.jpg


Marketing

Najnovije vesti