• PANČEVO: Za Dan grada besplatna kabaretska predstava „Ljubavni vremeplov“

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Dvorani Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 8. novembra u 19.30 povodom Dana grada Pančeva gostuje kabaretska predstava „Ljubavni vremeplov“. Ulaz na predstavu je slobodan. 

     

    Predstava govori o čuvenim ljubavima srpskih velikana, pisaca, naučnika, vladara, muzičara i glumaca.

    U predstavi učestvuje glumica Vesna Stanković, koja potpisuje i dramatizaciju i režiju ovog kabarea, kao i pijanista Vladimir Preradović Lord.

    Zajednička nit koja veže sve ove priče je ljubav kroz koju se kazuje i lična sudbina istorijskih ličnosti, ali i kolektivna istorija srpskog naroda ispričana kroz bitne prevrate u životima slavnih ličnosti. Publika je kroz ova kazivanja mogla da se podseti nekih zaboravljenih detalja, ali i da se upozna sa nečim što je kroz istorijske lekcije zanemareno, a što predstavlja zanimljivu, ali ne manje bitnu istoriju naše nauke, duhovnosti i kulture.

    Ovaj svojevrsni pozorišni vremeplov objedinjuje period protekla dva veka i govori o najistaknutijim ličnostima tog perioda. Pred publikom su se nizale priče o velikim ljubavima znamenitih Srba: Laze Kostića i Lenke Dunđerski, Živojina i Lujze Mišić, Đure Jakšića, Alekse Šantića, Olivere i Radeta Markovića, pa sve do Dragana Nikolića i Milene Dravić.

    Svaka priča imala je svoju pesmu koja je obeležila period kada su ljubavi nastajale, tako da je ovo i muzički vremeplov, jer se neke pesme gotovo nigde više ne mogu čuti. Sve numere su izvodene uživo, uz pratnju klavira i gitare.

    Autorka predstave Vesna Stanković kaže da ovakvih priča još dosta i da one čekaju svoj red da budu ispričane. Kabareom „Ljubavni vremeplov“ ona je obuhvatila samo jedan deo kazivanja koja je godinama sakupljala i prerađivala za izvođenje na pozorišnim daskama.

    Publika  uživa u čaroliji priče i pesame koju su autori kabarea pripremili. Bila je ovo prilika da se podsetimo intimne istorije srpskog naroda koja je kroz ove ljubavi ispričana i koja je doživela lep prijem kod publike.  Duhovit i inspirativan nastup Vesne Stanković i Vladimira Preradovića Lorda podseća na one vredne momenate koji odražavaju karakter i duh srpskog naroda, a time i njegove ljubavi, kroz istoriju.

     

    Dramatizacija i režija – Vesna Stanković

    Učestvuju – glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vesna Stanković i pijanista Vladimir Preradović – Lord

     

    U Dvorani Kulturnog centra Pančeva u ponedeljak, 8. novembra u 19.30 povodom Dana grada Pančeva gostuje kabaretska predstava „Ljubavni vremeplov“. Ulaz na predstavu je slobodan. 

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura