• Tri nagrade za Pančevce na Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Polaznici Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin iz Pančeva – grupe za film, osvojili su tri nagrade na 46.  Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koja je održana u Muzeju jugoslovenske kinoteke prošle nedelje. 

    Nagrada za najbolji scenario u kategoriji učenika osnovnih škola za film „Klara“ dodeljena je grupi autora, polaznika RCT Mihajlo Pupin.

    Nagrada za najbolji scenario u kategoriji učenika srednjih škola za film „Krajnje odredište“ dodeljena je Teodori Milutinović.

    Nagrada za najbolju režiju u kategoriji učenika srenjih škola za film „Džon Ford“ dodeljena je Lazaru Mijatoviću.

    U poslednjih deset godina grupa za film je redovno učestvovala na ovoj reviji i osvojila veliki broj nagrada, a mentor grupe Ivan Rakidžić je na ovoj reviji do sada tri puta proglašavan za najboljeg mentora

    U ovogodišnjem žiriju su bili: Miodrag Novaković, dramaturg, predsednik, Snežana Trstenjak, magistar digitalnih umetnosti, reditelj animiranih filmova, Radoslav Vladić, direktor fotografije, šef katedre kamere na Akademiji umetnosti, član Evropske filmske akademije, dr Marko Stojanović, etnolog-antropolog, muzejski savetnik Etnografskog muzeja, Gradimir Stojković, književnik i filmski pedagog, Zoran Stefanović, scenarista i producent, Strahinja Savić, reditelj i student doktorskih studija teorije dramskih umetnosti.

    Polaznici Regionalnog centra za talente Mihajlo Pupin iz Pančeva – grupe za film, osvojili su tri nagrade na 46.  Reviji filmskog stvaralaštva dece i omladine Srbije, koja je održana u Muzeju jugoslovenske kinoteke prošle nedelje. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura