Politika

VLAST SE PRERASPOREDILA: Stevanović prekomandovan, Marković unapređen, Savić na čekanju

Pančevo, Pet, 29/09/2017 - 14:32
Vladimir Đoković


 

Danas održanu sednicu Skupštine grada Pančeva ukrasila je kadrovska mala rokada SNS-a. Aleksandar Stevanović podneo je ostavku na mesto člana Gradskog veća za komunalno stambene poslove i saobraćaj. Ostavku je podneo i dosadašnji v.d. direktor JKP “Higijena” Bogdan Savić. Skupština je ostavke konstatovala, a ubrzo Stevanovića imenovala za v.d. direktora “Higijene”.

Ne gubeći vreme o trošku iste sednice gradskog parlamenta popunjeno je i Gradsko veće. Za člana nadležnog za stambeno komunalne poslove i saobraćaj izabran je Mišo Marković. Ostaće na radu u JKP “Grejanju”, a posao u veću obavljaće volonterski za 30 odsto zarade.

Ovom rokadom Stevanović se vratio da rukovodi Higijenom što je radio par meseci i pre lokalnih izbora 2016. godine. Inženjer organizacije rada, sa Fakulteta organizacionih nauka, Mišo Marković napredovanje u “Grejanju” gde radi krunisao je gradskom funkcijom. Kada je svojevremeno postao direktor Higijene Bogdan Savić vratio je odbornički mandat. Valja očekivati da ni sada nije podnosio ostavku, a da nije obezbedio novu rukovodeću ili javnu funkciju.

Mišo Marković prvo je bio funkcioner i odbornik SRS-a u skupštini Pančeva. Zatim na kratko sa grupom eks radikala samostalni odbornik. Pa odbornik DSS-a, da bi političku karijeru napravio u SNS-u. Aleksandar Stevanović SNS-u se priključio preko članstva u Ujedinjenim regionima Srbije. Kada su kolektivno ušli u SNS članovi URS-a zauzimali su značajne funkcije. Prvo je bez funkcije ostala članica Gradskog veća Suzana Jovanović. Potom se povukao gradski menadžer Aleksandar Farkaš, a sada je i Stevanović otišao sa gradske funkcije.  Iz ekipe bivših URS-ovaca tu su još član Gradskog veća Nemanja Rotar i gradonačelnik Saša Pavlov. 
MarketingNajnovije vesti