Foto: AK Panonija
Sport

Atletika: Nove medalje za pančevačku Panoniju- Mirkov Prvak Srbije

Izvor: 
013info Pon, 22/05/2023 - 12:45Atletski klub "Panonija" je ovog vikenda imao puno uspeha na Prvenstvu Srbije za starije pionire, "Spartakovom krosu" kao i na Međuokružnom školskom takmičenju u Novom Sadu.  Na Prvenstvu Srbije Vladimir Mirkov je osvojio zlato, dok je njegova sestra Valentina bila četvrta ali sa novim ličnim rezultatom na 2000 metara koji sada iznosi 12:03,25. 

Vladimir je potvrdio da je sa rezultatom 11:14,64 na 2000 m najbolji stariji pionir u državi u disciplini sportskog hodanja na stazi.

Nina Štrkalj je u sprinterskoj trci na 300m u svojoj grupi sa ličnim rekordom od 46.24 bila prva a u ukupnom plasmanu sa 3 godine starijim rivalkama zauzela 17.mesto od 48 takmičarki. 

Na "Spartakovom krosu" u Opovu zlato je osvojila Tijana Manić koja je zablistala u trci i sve konkurentkinje ostavila daleko iza sebe. Srebro Petar Sekulović i Lav Grujević dok je Olga Gošić zaradila bronzu.

spartakov_kros.jpg

Foto: AK Panonija

 

Na školskom takmičenju u Novom Sadu, Nina Štrkalj je imala peh sa startnim blokom pa je trku završila kao treća u grupi.

"Ponosni smo na svu ovu decu koja se bave atletikom a podržavali smo i do sada svu decu iz našeg grada bez obzira u kom klubu trenirali  a tako će i ostati. Verujemo da će Pančevo dobiti dugo očekivanu atletsku stazu kako bi ova deca imala uslove za trening i takmičenja a veliki broj mladih bi se sigurno pridružio mladim atletičarima našeg grada" - saopštili su iz Panonije.

 

 

 
MarketingNajnovije vesti