• Badminton: Pančevci na Balkanskom prvenstvu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Balkansko prvenstvo za igrače do 13 godina održano je u Bugarskom gradu Peruštici od 19. do 21. oktobra. Kao deo reprezentacije Srbije,  nastupilo je petoro Pančevaca. Marija Samardžija i Mihajilo Vig članovi badminton kluba Dinamo,  kao i Maša Aleksić, Miona Filipović i Petar Radonić, članovi Badminton kluba Pančevo. U ekipnom delu takmičenja,  reprezentacija Srbije je u napetom meču polufinala,  izgubila od Rumunije i tako osvojila bronzano odličje. To je prva balkanska medalja za ovu talentovanu generaciju badmintonaca. U pojedinačnim konkurencijama,  naši sugrađani nisu uspeli da dođu do medalja,  ali stekli su značajno iskustvo. 
     

    “U ekipnoj konkurenciji nismo iskoristili šansu da polufinale protiv Rumunije uvedemo u neizvesnost. Naime, u trećem setu muškog singla imali smo čak sedam poena prednosti ali smo na kraju izgubili taj duel. U pojedinačnoj konkurenciji osvojili smo jednu bronzanu medalju i imali još dve lepe prilike za odličja. U svakom slučaju moramo da budemo zadovoljni. Pristup naših najmlađih reprezentativaca je bio na najvišem niovu, a svi su u Bugarskoj pokazali ozbiljnost i veliku želju. Povrh svega naučili su neke nove badminton lekcije i maksimalno iskoristili priliku da se oprobaju sa svojim vršnjacima iz regiona”, kazao je trener reprezentacije,  Nikola Mijačić. 

    Balkansko prvenstvo za igrače do 13 godina održano je u Bugarskom gradu Peruštici od 19. do 21. oktobra. Kao deo reprezentacije Srbije,  nastupilo je petoro Pančevaca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]