• Dušan Borković 11. i 14. u Francuskoj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pančevački automobilista Dušan Borković osvojio je 11. i 14. mesto tokom drugog trkačkog vikenda u TCR Evropa šampionatu u svom Audi RS 3 LMS na stazi Pol Rikard u Francuskoj. Stigao je do 12 bodova i sada ukupno ima 48 poena.

    Tokom celog vikenda srpski automobilista je imao velike problem sa menjačem, pa je obe trke počeo sa začelja. U prvoj je odlično startovao. Probio se za nekoliko pozicija, ali je došlo do sudara u kojem je učestvovao i Borković.  Završio je na 15. mestu, međutim posle naknadne diskvalifikacije još jednog vozača popeo se za jedno mesto i uzeo tri boda.

    Dušan je u drugoj trci krenuo sa 19. mesta. Popeo se na 12. pozciju, a onda je u finišu došlo do novog incidenta. Borkovića je u samom finišu prilikom obilaska Leonova, udario Gavrilov zbog čega je vođena istraga, nakon koje je utvrđeno da je srpski vozač drugu trku završio na 11.mestu i osvojio novih  devet poena.

    „Čim su krenuli problemi sa automobilom još tokom prvog treninga, naslutio sam da će ovo biti vikend bez rezultata koji se očekuju od mene. Ja sam se već okrenuo ka sledećoj trci kada ću biti oslobođen ovog balasta od 50 kg koji sada imam zbog uspeha na kvalifikacijama u Slovačkoj prethodnog trkačkog vikenda. Nadam se da ću na Zandvortu borim za ulazak u prvih pet.“, rekao je Borković.

    Treći trkački vikend TCR Evropa šampionata biće održan na stazi Zandvort u Holandiji, 19. i 20. juna.

     

    Pančevački automobilista Dušan Borković osvojio je 11. i 14. mesto tokom drugog trkačkog vikenda u TCR Evropa šampionatu u svom Audi RS 3 LMS na stazi Pol Rikard u Francuskoj. Stigao je do 12 bodova i sada ukupno ima 48 poena.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]