• DŽUDO: Zlato za Milicu Sekulović iz Akademije Jočić na Trofeju Beograda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Milica Sekulović džudistkinja Akademije Jočić iz Starčeva osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na ovogodišnjem Trofeju Beograda za mlađe kadete koji je održan u subotu, 31. oktobra  u Beogradu.

    Milica Sekulović se u prvom meču sastala sa Acan Anjom iz Temerina i posle prve akcije na meču tehnikom „kouči-gari“ povela na vazari i u zahvatu pobedila.

    U polufinalu se sastala sa starijom i iskusnijom takmičarkom Ivanom Atarac iz Laćarka i posle 33 sekunde meča tehnikom „san-kaku“ primorala protivnicu na predaju.

    Finalni meč sa Ivom Milošević iz beogradske Rakovice je bio repriza finala Prvenstva Srbije iz 2018. godine. Posle ravnopravne i neizvesne borbe u poslednjih dvadesetak sekundi meča Milica ponovo primenjuje tehniku „san-kaku“ i drži protivnicu u zahvatu do kraja borbe i na taj način pobeđuje.

    Drugi predstavnik Akademije Jočić, Filp Spasić se voljom žreba u prvom kolu sastao sa prvakom Srbije za starije pionire i favoritom za osvajanje ovog Trofeja Veljkom Simićem iz Niškog Kinezisa.

    Spasić je u meč ušao odlučno sa namermo da „skupo proda svoju kožu“, i takav pristup meču doneo mu je vođstvo na vazari. U sledećoj akciji malo je nedostajalo da iznenađenje bude kompletirano, međutim iskusni Simić se izvukao. Do kraja meča vodila se bespoštedna borba u kojoj je takmičar Kinezisa prvo izjednačio, a par sekundi pre kraja borbe i bacio na ipon Filipa.

    – Kao što sam i obećao pre dve nedelje, naporan rad sa ovom decom daje rezultate. Verovao sam da Filip može da napravi rezultat na ovom takmičenju i bio je blizu toga, ali jednostavno nije imao sreće u žrebu, rekao nam je nakon turnira trener Miroslav Jočić.

    Trofej Beograda ove godine odžan je umesto Prvenstva Srbije za mlađe kadete.

    Na trofeju je učestvovalo 150 takmičara rođenih 2005. i 2006. godine.

     

    Milica Sekulović takmičarka Akademije Jočić iz Starčeva osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 48 kilograma na ovogodišnjem Trofeju Beograda za mlađe kadete koji je održan u subotu, 31. oktobra  u Beogradu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]