• NEVEROVATAN USPEH: Pančevački Dinamo vicešampion države u ekipnoj konkurenciji

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    AK „Dinamo“ osvojio je vicešampionsku titulu na Ekipnom prvenstvu Srbije u atletici koje je održano proteklog vikenda na stadionu Vojne akademije u Beogradu. Posle mnogo godina naš klub je sastavio mušku i žensku seniorsku ekipu za nastup na Prvenstvu Srbije.

     

    – Nismo bili lenji prethodnih godina i decenija, već nas je sama težina ovog takmičenja na kojem je potrebno nastupiti na jedanaest atletskih disciplina  bila za nas nepremostiva. Poznato je kakvi su uslovi za bavljenje atletikom u našem gradu Skakačke i bacačke discipline kao i trke sa preponama jednostavno ne možemo da razvijamo. Pre svega timski duh je bio pokretač svega, atmosfera u timu je bila sjajna. Svako je ispunio svoj zadatak, svi su dali svoj maksimum. Učešće na seniorskim takmičenjima kao i postizanje rezultata u toj kategoriji predstavlja veliku vrednost, rekao je Filip Vlajić, jedan od trenera AK Dinamo.

    Atletski klub „Dinamo“ iz takmičenja u takmičenje niže uspehe, a drugo mesto u ekipnoj konkurenciji dovodi pančevački klub u sam vrh srpske atletike, što potvrđuje i zvanična rang lista uspešnosti klubova koju je objavio atletski savez Srbije.

    Za mušku ekipu AK „Dinamo” nastupili su: Stefan Mihajlov, Ivan Božanić, Miloš Gašović, Marko Milovanović, Danijel Kozlovački, Damjan Šulja, Mladen Mitrić, Filip Vlajić, Aleksandar Šac, Nikola Radovanović i Lazar Konstantinović.
    Za žensku ekipu su nastupile: Aleksandra Stefanović, Anđela Tasić, Tamara Polić, Nada Tirnanić, Zorana Radić, Jelena Novković, Aleksandra Marinkov Zorana Barjaktarović i Aleksandra Marković.

    Istog dana u Kostolcu, održan je prvi Kosotački polumaraton. Predstavnica kluba Aleksandra Marinkov pobedila je u konkurenciji devojaka. Nakon istrčanog polumaratona učestovala je na ekipnom seniorskom prvenstvu Srbije gde je doprinela uspehu kluba.

    Atletičari Dinama spremaju se za napredna takmičenja. Sledeće veliko takmičenje na kojem će kompletna ekipa kluba nastupati je Ekipno I pojedinačno prvenstvo Srbije u krosu. 

    AK „Dinamo“ osvojio je vicešampionsku titulu na Ekipnom prvenstvu Srbije u atletici koje je održano proteklog vikenda na stadionu Vojne akademije u Beogradu. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]