Foto: arhiva 013info/ilustracija
Sport

Sportske igre mladih stižu i u Pančevo

Pančevo, Sre, 07/06/2017 - 11:25
Aleksandar Stojković

Sportske igre mladih 12. juna stižu i u naš grad. Najveće interesovanje je za igru između dve vatre, gde pravo učešća imaju deca od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Takođe, veliki broj učesnika se očekuje u šahu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pesku, tenisu, malom fudbalu, rukometu i uličnoj košarci.

Sportski karavan SIM-a ovihi dana obilazi celu Srbiju sa ciljem promovisanja sporta i zdravog života mlađoj populaciji. Deci i mladima širom Srbije se pruža mogućnost da potpuno besplatno učestvuju u takmičenjima u 9 sportova.

 

Sportske igre mladih održane su po prvi put 1996. godine sa glavnim ciljem da omoguće osnovcima i srednjoškolcima učešće u organizovanim sportskim takmičenjima i drugim besplatnim aktivnostima tokom leta. Za 21 godinu organizacije Igara u Hrvatskoj, 7 godina u Bosni i Hercegovini i 4 u Srbiji, na Igrama je učestvovalo preko 1.000.000 dece i mladih. Ideja je rasla i takmičenje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom delu Europe.

Glavni slogan Sportskih igara mladih je "Živimo život bez droge, jer droga oduzima život". Pravo na učešće imaju deca i mladi od 6 do 14 godina.

Učesnici se mogu prijaviti online, preko sledećeg linka http://www.igremladih.co.rs/bs/takmicenje/prijava ili u klubovima.

Početak manifestacije, kao i paljenje baklje, očekuje se 12. juna u 9h na sportskom centru "Mladost.

Manifestacija je podržana od strane grada Pančeva i sportista našeg gradaMarketing

Najnovije vesti