• STARČEVO: Džudo turnir, žurka, i zadovoljstvo postignutim u 2021. u Akademiji Jočić

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Za vikend pred Novu godinu starčevački džudo klub Akademija Jočić održala je 8. Novogodišnji turnir koji je okupio više od 80 dece rođenih od 2013. do 2015. godine.

    Borbe su bile za medalje i pehare, a sreći i radosti nije bilo kraja jer su na kraju svi učesnici bili pobednici. Nagrađeni su i oni koji nisu uspeli da pobede.

    Takav pedagoški pristup prate i podržavaju prijateljski Omladinski džudo klub Beograd, Haime iz Obrenovca, Jedinstvo Kačarevo, Partizan iz Kraljeva, Vinča….

    Iz Akademije Jočić navode da su se medju učesnicima bacanjem posebno istakli Marija Matović iz Kraljeva i Nikola Maletić iz Akademije. Koji su osvojili pehare za najbolje takmičare.

    Posle takmičenja održana je i žurka u kafeu Akademije.

    Zavravajući ovu godinu Akademija je proglasila i najbolje takmičare. U konkurenciji devojčica pehar je pripao Antonini Nikolić, koja je za kratko vreme, svojom posvećenošću i iskazanoj ljubavi prema džudou ostvarila fantastične rezultate i tako najavila blistavu karijeru.

    U konkurenciji dečaka Golub Strigić,i pored ozbiljne konkurencije u klubu ipak je bio bez premca. Kao šampion Srbije, i osvajač brojnih medalja pokazao i potvrdio svoj kvalitet.

    Na kraju godine trener Miroslav Jočić se srdačno zahvalio svima, čestitao deci i istakao kako nikada nije bilo lako pratiti i slediti put Akademije.

    “Ali mi se čini da je to sada jos teže i zahtevnije. Iskreno zahvaljujem kolegama iz navedenih klubova i verujem da naa saradnja daje i stvara nesto najbolje što se može zamisliti u ovom uzrastu dece. Ne samo na sporskom već i na drugim poljima koje judo obuhvata i zahteva od polaznika”, rekao je on.

    Na kraju godine, istakao je da je Akademija i 2021. verovatno zavrsila kao najuspešniji klub u našem gradu.

    “Naime odoleli smo udarima raznoraznih tipova i organizacija koji već po njhovoj navici ,,lešinare,, oko Akademije, obećavaju nude obmanjuju i tako ne retko najbolju decu odvode u svoje klubove. Međutim veći problem od toga jeste za mene kao trenera što već prilično iškolovana i dobra deca svoje karijere, odlaskom iz Akademije, praksa je pokazala mnogo puta sunovrate i često  ubrzo okončaju karijere”, rekao je on.

    Jočić je naglasio da je cilj i zadatak Akademije da stvori i „napravi“ uvek i iznova nove male šampione, što je prikazano i na ovom turniru.

     

     

    Za vikend pred Novu godinu starčevački džudo klub Akademija Jočić održala je 8. Novogodišnji turnir koji je okupio više od 80 dece rođenih od 2013. do 2015. godine.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]