• Tri medalje za AK Tamiš na Prvenstvu Srbije u sportskom hodanju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Danas je u Surčinu održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u atletici u disciplini sportsko hodanje u svim kategorijama, a Atletski klub Tamiš je učestvovao sa četiri atletičarke i zebeležio sjajan uspeh osvajanjem čak tri medalje. 
     
    Po kišovitim i hladnom vremenu održane su trke u svim kategorijama-od najmlađih atletskih škola, pa do najstarijih – seniora/ki u obe konkurencije.
     
    U trci mlađih pionirki  na 1000m Sonja Bogosavljev je osvojila peto mesto, dok je Sara Gagić u sjajnoj trci osvojila treće mesto i bronzanu medalju.
     
    – Za obe atletičarke ovo je bilo prvo učešće na Državnom prvenstvu na kojem su bile najmlađe takmičarke s obzirom na to da su takmičile sa dve godine starijim atletičarkama, objašnjava nam Zoran Kocić, trener AK Tamiš.
     
    U trci mlađih juniorku na 5000m U18 Mlica Bunčić je uz veliku borbu uspela da dođe do trećeg mesta i  bronzane medallje.
     
    – Treba uzeti u obzir da Milica nije trenirala puna četiri meseca zbog povrede i da je počela tek pre nedelju dana sa laganim treninzima. Milicu Bunčić očekuje sada pripremni period za zimsku sezonu i veliki pohod na dostizanje normi na 5000m za odlazak na prvenstvo Evrope za mlađe juniorke sledećeg leta. U ovoj sezoni Milica Bunčić je ukupno osvojila četiri medalje sa državnih prvenstava u atletici i jedna je od najperspektivnijih atletičarki u kategoriji mlađih juniorki u Srbiji, kaže nam Kocić.
     
    Ivana Velimirović je nastupila u trci na 10000m u kategoriji starijih juniorki U20. U teškoj i neizvesnoj trci stigla je na kraju do drugog mesta i srebrne medalje, kao i do titule višempionke Srbije .
     
    – Sjajna sezona za Ivanu koja se u odnosu na prethodno takmičenje za stepenik više na pobedničkom postolju. Ivanu takođe očekuje pripremna sezona za nastup na takmičenjima u dvorani, kao i  borba za ulazak u reprezentaciju Srbije na proleće sledeće godine, Kocić nije krio zadovoljstvo.
     
    Osvajanjem tri medalje  AK Tamiš je postao najuspešniji klub u Srbiji u ženskoj konkurenciji.
     

    Danas je u Surčinu održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u atletici u disciplini sportsko hodanje u svim kategorijama, a Atletski klub Tamiš je učestvovao sa četiri atletičarke i zebeležio sjajan uspeh
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport

    Takmičari SD „Pančevo 1813“ uspešni u Nišu

    Proteklog vikenda u Nišu je održano Prvenstvo Srbije po B programu za pionire i C programu serijskom vazdušnom puškom za juniorske i seniorske kategorije, koje je najmasovnije takmičenje u […]