VK ‚‚Mladost"
Vaterpolo

Vaterpolisti ‚‚Mladosti" prvaci Vojvodine

Pančevo, Sre, 06/07/2016 - 15:48
Tanja Marin

Trinaestogodišnji vaterpolisti pančevačke ‚‚Mladosti" protekle nedelje su osvojili prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine, koje je ujedno bilo i kvalifikaciono za učešće na polufinalnom turniru Prvenstva Srbije. Ova, dominantna generacija malih vaterpolista iz našeg grada, imaće priliku da se pred svojim navijačima, ovog vikenda, bori za plasman na finalni turnir Prvenstva Srbije. 

Sredinom juna vaterpolisti ‚‚Mladosti" su pobedama nad ekipama ‚‚Bečeja", ‚‚Sente", ‚‚Proletera" iz Zrenjanina i ‚‚Kikinde" izborili plasman na Prvenstvo Vojvodine za igrače rođene 2003. godine. Kao i tokom preliminarne runde Kupa Vojvodine, pančevački vaterpolisti su lako i ubedljivo došli do titule prvaka Vojvodine. Prvenstvo je održano u Novom Sadu, na bazenu Klisa u Novom Sadu u organizaciji Vaterpolo kluba ‚‚Vojvodina" i Vaterpolo saveza Vojvodine. Osim domaćina i pančevačkog kluba na ovom prvenstvu su učestvovali ‚‚Spartak" iz Subotice i Vaterpolo klub ‚‚Bečej". 

U polufinalnom duelu vaterpolisti ‚‚Mladosti" su savladali ‚‚Vojvodinu" rezultatom 11:7, a u finalu su dokazali svoju dominaciju u ovoj generaciji savladavši ekipu ‚‚Spartaka" rezultatom 14:0 i tako došli do još jedne titule u nizu. 

Pred ovo takmičenje i završnicu letnjeg dela sezone trinaestogodišnjeci ‚‚Mladosti" su bili na desetodnevnim pripremama u Crnoj Gori, gde su radili izuzetno kvalitetno, vredno trenirali i odmeravali snage sa najboljim crnogorskim timovima. Uz to ova generacija je učestvovala na Prvenstvu Vojvodine za takmičare do 15 godina, gde je ostvarila dve pobede i dva poraza, ali značajnije od rezultata je iskustvo koje su ovom priliko stekli ovi mladi igrači. 

Polufinalni turnir Prvenstva Srbije u grupi A biće održan u Pančevu, na otvorenom bazenu Sportskog centra ‚‚Strelište" 9. i 10. jula. U grupi A se osim Vaterpolo kluba ‚‚Mladost" nalaze i beogradski klubovi ‚‚Taš" i ‚‚Crvena zvezda". kao i ‚‚Valis 93" iz Valjeva. Mečevi u prepodnevnom terminu počinu u 8, odnosno 9 časova, dok večernji program počinje u 19 časova. Druga utakmica večernjeg programa je u 20 časova. 

Generaciju pančevačkih vaterpolista rođenih 2003. godine, koji su u svojim dosadašnim karijerama osvajali sve što su mogli, čine: Strahinja Velkovski (golman), Uroš Radmanovac, Ognjen Pantović, Ognjen Topušković, Marko Ovuka (kapiten), Nemanja Milić, Nemanja Ilić, Emanuel Djuro, Rade Mitrović, Nikola Ivković, Đorđe Ivkov, Mateja Marjanović, Luka Prpić, Luka Carević, Vojin Petrović, Dragan Rašković, Lazar Vidović i Nikola Dostanić. 

T. M.

 

 Marketing

Najnovije vesti