• Blagoslov patrijarha inicijativi za izgradnju crkava i molitvenih mesta u objektima Žandarmerije i drugim jedinicama MUP

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije primio je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu  Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije.

     

    Ministar Vulin je upoznao Njegovu Svetost Patrijarha g. Porfirija sa nastojanjima državnih organa Srbije da se očuvaju mir i sigurnost na čitavom prostoru na kome živi srpski narod, a naročito na Kosovu i Metohiji. U tom cilju ministar Vulin je posebno istakao ulogu Srpske Pravoslavne Crkve i njenog nastojanja da uporedo sa drevnim manastirima i svim drugim svetinjama, u južnoj srpskoj pokrajini nastavi da u miru i sigrunosti živi i srpski narod.

     

     

    Sagovornici su se složili da po modelu kako su zaštićena ljudska i verska prava naših sugrađana drugih vera i nacija u Srbiji, treba nastojati da budu zaštićena i ljudska i verska prava našeg naroda koji živi izvan otadžbine. Bilo je reči i o daljim merama koje će doprineti da se zemljište oduzeto Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi na Kosovu i Metohiji konačno vrati u posed Crkve.

     

    Srpski Patrijarh je sa zadovoljstvom saslušao obaveštenje o pripremama za podizanje Memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini i istakao da je za Crkvu najbolji model izgradnje kulture sećanja onaj koji je primenjen u samom Jasenovcu, podizanjem manastira kao mesta molitve u kome svako, bez ikakve diskriminacije može da se pomoli za postradale.

     

    Patrijarh Porfirije je posebno zablagodario i dao svoj blagoslov inicijativi za izgradnju crkava i molitvenih mesta u objektima Žandarmerije i drugim jedinicama Ministarstva unutrašnjih poslova.

     

     

    Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije primio je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, g. Aleksandra Vulina, ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija