Odeća Foto: pexels
Srbija

Ministarstvo prosvete za 1,6 miliona kupuje uniforme za inspektore: Bež haljine, teget blejzere...

Izvor: 
Nova ekonomija Uto, 05/07/2022 - 14:40Ministarstvo prosvete oglasilo je kupovinu službene odeće koju će ubuduće nostiti prosvetni inspektori.
 
Kako piše Nova ekonomija, u specifikaciji je detaljno propisan izgled odeće, od kroja, boje do siroviskog sastava. Odeću za do 27 inspektora Ministarstvo namerava da plati 1,6 miliona dinara (13.500 evra), pošto je na toliko procenjena ova javna nabavka.  
 
To znači da će svaki komplet ministarstvo platiti po 500 evra.
U specifikaciji su detaljno opisani potrebni modeli muške i ženske odeće (odvojeno za leto i zimu), među kojima su blejzeri, haljine, ešarpe, pantalne, sakoi... 
 
Ženski blejzer, na primer, treba da je jednoredan, blago strukiran, sa kopčanjem na prednjoj strani pomoću dva dugmeta i teget boje, a propisan je i sirovinski sastav blejzera (viskoza 30 odsto, poliester 68 odsto, elastin dva odsto, težina 220 g/m2). 
 
Dalje se nabavlja 19 haljina tri-četvrt rukava, standardnog kroja, u bež boji (97 odsto pamuk i tri odsto elastin, 185g/m2).
 
Sa druge strane, ženski sako koji će se nositi zimi treba da bude tamno sive, antracit boje, dok je zimska haljina u svetlo sivoj boji.
 
Ženska ešarpa treba da bude "diskretnog dezena i bež-teget-svetlo plavih tonova".
 
Kada se radi o muškoj uniformi, kupuju se sakoi, košulje, pantalone i za leto i za timu, sve po osam komada.
 
Rok za dostavljanje ponuda je 19. jul. 
 
Ministarstvo prosvete donelo je početkom aprila Pravilnik o službenoj odeći i obući republičkog prosvetnog inspektora.  Službenu odeću republički prosvetni inspektor je dužan da koristi za "obavljanje poslova u inspekcijskom nadzoru", a obavezno za vreme "obavljanja inspekcijskog nadzora kod nadziranog subjekta", piše u Pravilniku. MarketingNajnovije vesti