• Novinarki Pinka više od četiri hiljade evra za motivacione govore o bezbednosti u saobraćaju

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Agencija za bezbednost saobraćaja je raspisala javnu nabavku „angažovanja lica za motivacione govore“.

    Nabavka se sprovodi kao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva, što znači da Agencija sama bira koja firma bi trebalo ove usluge da im pruži, navodi Nova ekonomija.

    Procenjena vrednost nabavke je 500 hiljada dinara.

    U obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka se navodi da je ovaj postupak izabran zbog toga što je „cilj nabavke stvaranje ili kupovina jedinstvenog umetničkog dela ili umetničkog izvođenja“.

    U objašnjenju se navodi da je novinarka i televizijska voditeljka Dea Đurđević pre dve godine doživela tešku saobraćajnu nezgodu koju je jedva preživela i iz koje za posledicu ima trajni invaliditet i traumu.

    „Dea Đurđević je u prethodnom periodu u javnosti često govorila o svom iskustvu i držala motivacione govore i tribine. S obzirom na emotivnu atmosferu na tribinama kao i ključne snažne poruke o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, očekuje se da će učesnici tribina učvrstiti pozitivne ispravne stavove, bezbedno se ponašati i biti promoteri bezbednog ponašanja u saobraćaju nakon odslušane tribine“, piše u objašnjenju.

    Dodaje se da smatraju da će Dea Đurđević, preko udruženja koje je osnovala za realizaciju tribina i sličnih aktivnosti pod nazivom „Budimo bezbedni“, ostvariti postavljene ciljeve Agencije za bezbednost saobraćaja.

    Udruženje „Budimo bezbedni“ je, prema podacima sa sajta Agencije za privedne resgistre (APR), osnovano u novembru 2019. godine, ali je, sudeći prema objavama na internet stranici udruženja, bilo aktivno i ranije. Naime, vest od 30. avgusta 2019. godine govori tome kako je Dea Đurđević, u ulozi predsednice Udruženja „Budimo bezbedni“, govorila na seminaru „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja“ na Kopaoniku, a u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja.

    Od tada Đurđević redovno održava tribine u prostorijama javnih institucija kao što su prostorije opštine Palilula, Savski venac, Surdulica, Novi Pazar, Smederevska Palanka, Vršac, Rakovica, Šid, Kruševac i Brus.

    Đurđević je predavanja o bezbednosti saobraćaja držala i privatnim kompanijama kao što su „Millenium Team“ (kompanija koja se dovodila u vezu s nezakonitim rušenjem objekata u Savamali i sa Predragom Malim, bratom ministra finansija Siniše Malog), ali i javnim preduzećima JKP Gradska čistoća, GSP Beograd, JKP Beograd put, JVP Srbijavode, ali i FK Crvena zvezda.

    Na pitanja Nove ekonomije da li je od državnih instituacija dobijala novčana sredstva i da li sa njima ili javnim preduzećima ima sklopljene poslovne ugovore, novinarka Dea Đurđević nije odgovorila na mejl, nije se javila ni na telefonski poziv niti odgovorila na SMS poruku.

    Ni iz Agencije za bezbednost saobraćaja Novoj ekonomiji nisu odgovorili da li sa Deom Đurđević imaju sklopljene ugovore ili poslovne sporazume i na šta se oni odnose, kao ni da li su poslovnu saradnju imali ranije.

    Đurđević je bez obzira na to česta gošća događaja u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja, dok je u martu ove godine Agencija na svom sajtu objavila vest da je sa udruženjem „Budimo bezbedni“ sklopila ugovor o poslovnoj saradnji. Dodaje se i da su predviđeni zajednički medijski nastupi na projektima, tribinama, seminarima i istraživanjima.

    Ceo tekst Nove ekonomije o angažovanju Dee Đurđević čitajte na OVOM LINKU.

     

    Agencija za bezbednost saobraćaja je raspisala javnu nabavku „angažovanja lica za motivacione govore“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Promenljivo oblačno i toplije

    Od danas sve toplije, samo ujutru ponegde slab mraz. Tokom dana promenljivo oblačno, sa dužim sunčanim intervalima. U brdsko-planinskim predelima moguća je kratkotrajna kiša. Najviša dnevna […]

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]