Foto: pixabay/ilustracija
Srbija

Studenti glasali šta im više odgovara - nastava na fakultetima ili onlajn predavanja

Izvor: 
RTS Čet, 22/07/2021 - 16:24
Tokom svakog semestra Studentska konferencija univerziteta Srbije sprovodi anketu o organizaciji nastave među studentima, a ovog puta i o imunizaciji. Studenti kažu da im više odgovara nastava na fakultetima nego onlajn časovi.

Akademci smatraju da bi studenti prve dve godine nastavu trebalo da pohađaju na fakultetu, prenosi RTS.

"Više od 90 odsto studenata koji su popunili anketu rekli su da su konsultacije sa profesorima bile redovne. Negde oko 80 odsto studenata je izrazilo želju da naredni semestar počne ‘uživo’, svima fali studentski život koji je na fakultetu i svima fali život mladih", kaže Miroslav Dešić, potpredsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu.

"Preko 50 odsto visokoškolskih ustanova je u letnjem semestru nastavu održavalo kombinovanim modelom, dok je 31 odsto imalo samo onlajn nastavu. Čak 82 odsto studentskih parlamenata je sprovodilo jednu vrstu informisanja studenata o imunizaciji", dodaje Ilija Savić, portparol SKONUS-a.

Uz pomoć dobijenih podataka, kažu da će kreirati set predloga za novu školsku godinu i uputiti ih Ministarstvu prosvete i KONUS-u.

"Jedan od zahteva će sigurno biti da prva godina, to jest brucoši, pohađaju nastavu uživo. Takođe ćemo videti da studenti imaju neke olakšice pri samom upisivanju, pri izlasku na ispit, da li će to biti prdlog da ponovo bude neko smanjenje gradiva zavisiće od samih visokoškolskih ustanova", navodi Margareta Smiljanić, predsednica SKONUS-a.

Ovog semestra u anketi su učestvovali akademci osam državnih i dva privatna univerziteta.

 
MarketingNajnovije vesti