• Vozači, spremite 3.944 dinara: Da li ćemo morati da promenimo registarske tablice do kraja godine?

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Još se ne zna hoće li biti produžetaka roka za zamenu registarskih tablica na vozilima koje su izdate tokom 2011. godine! Svi koji su tada, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, promenili registarske tablice na svojim vozilima, kako sada stvari stoje, moraće da ih zamene do kraja sledeće godine. Međutim, postoji mogućnost da rok bude produžen.

    Ipak, ukoliko se bude odlučilo da se menjaju, to bi vlasnike putničkih automobila moglo koštati 3.944 dinara.

    Nadležnim stanicama MUP Srbije još nije dostavljeno uputstvo ni cene za zamenu. Po sadašnjim tarifama, koje se najverovatnije neće menjati, za zamenu registarskih tablica potrebno je 2.190 dinara. Na taj trošak treba dodati i novu saobraćajnu dozvolu, čija izrada košta 1.314 dinara i registracionu nalepnicu, koja je 440 dinara.

    Naime, prvobitno je rok za zamenu tablica po novom Zakonu o bezbednosti saobraćaja bio sedam godina, ali je, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i ministra Nebojše Stefanovića, 2017. validnost registarskih tablica produžena za dve godine.

    Sada ističe taj rok od devet godina, a MUP Srbije je potvrdio „Novostima“ da će, kako sada stvari stoje, sve registarske tablice, koje navrše devet godina, morati da se zamene.

     

    ŠTA PIŠE U PRAVILNIKU

    – OD 1. januara 2011. počeo je da se primenjuje Pravilnik o registraciji motornih i priključnih vozila kojim je propisan sadržaj, izgled i tehničke karakteristike registarskih tablica – podsećaju u resornom ministarstvu. – Tim Pravilnikom je propisano da se registarske tablice izdaju na period od devet godina. Registarske tablice koje su izdate u toku 2011. godine, trebalo bi zameniti u 2020. godini.

     

    Još se ne zna hoće li biti produžetaka roka za zamenu registarskih tablica na vozilima koje su izdate tokom 2011. godine! Svi koji su tada, po Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima Srbije, promenili registarske tablice na svojim vozilima, kako sada stvari stoje, moraće da ih zamene do kraja sledeće godine. Međutim, postoji mogućnost da rok bude produžen.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija