• Za javne servise protesti „nevidljivi“, na nacionalnim frekvencijama sapunice i rijaliti

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Iako se veliki protesti dešavaju u Beogradu i Novom Sadu, to, po svemu sudeći, nije vest većinu televizija sa nacionalnom frekvencijom.
     
    Demostranti u Novom Sadu kamenovali su Gradsku kuću, a u protestima je nastradao i ulaz u zgradu Radio-televizije Vojvodine. 
     
    Događanje ispred sopstvenih vrata za uredništvo RTV-a, po svemu sudeći, nije vredno prenosa uživo. U 8:40 časova, na pokrajinskom javnom servisu građani su mogli da gledaju seriju „Crno siroče“.
     
    U Beogradu je situacija možda još dramatičnija. Na ulice je izašla konjica, a na demostrante su bačeni suzavci. Međutim, na Radio-televiziji Srbije, u momentu dok se građani sukobljavaju sa policijom, emituju po ko zna koju reprizu serije „Bela lađa“. 
     
    RTS se naknadno uključio u izveštavanje sa protesta.
     
    Jedina televizija sa nacionalnom frekvencijom koja izveštava sa protesta jeste Pink. U studiju Pinka nalazi se nekoliko sagovornika, koji se mahom kritički odnose prema demostracijama, poručujući da su se povukli oni koji su se okupili kako bi mirno protestovali, te da su proteste preuzeli oni koji potenciraju nasilje.
     
    U 20:40 na televiziji B92 građani su mogli da gledaju seriju „Dva oca i dva sina“. Sličan sadržaj je bio i na „Prvoj“, gde se emituje serija „Drugo ime ljubavi“, pre nego što počne „Igra sudbine“.
     
    Na televiziji Happy su, naravno, rijaliti „Parovi“. 
     
    Jedine dve televizije koje od početka izveštavaju sa protesta su N1 i Nova S, čiji se reporteri nalaze u Beogradu i Novom Sadu. 
     

    Iako se veliki protesti dešavaju u Beogradu i Novom Sadu, to, po svemu sudeći, nije vest većinu televizija sa nacionalnom frekvencijom.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija