• Erdogan obećao podršku Turske za prijem Kosova u NATO

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja podržati članstvo Prištine u NATO-u, te da im za to nije potrebna ničija saglasnost.

    Redžep Tajip Ergodan je istakao da kao što je Ankara odmah preduzela korake da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, tako će postupiti i kada Priština bude podnela zahtev za ulazak u NATO.

    „Kao važna zemlja NATO-a, ne vidimo da ovde ništa ne ide naopako u podršci kosovskom procesu. Ne treba nam ničija dozvola da podržimo članstvo Kosova u NATO-u. Kako smo dobili mandat za priznanje Kosova, tako ćemo preduzeti korake da podržimo članstvo Kosova u NATO-u“, rekao je Erdogan u Ankari na zajedničkoj konferenciji sa predsednicom Vjosom Osmani.

    Erdoganova izjava usledila je nakon što je Osmanijeva zatražila podršku za članstvo u NATO-u, prenose mediji u Prištini.

    Osmanijeva je istakla da Turska ima jaku ulogu u NATO-u i zahvalila je Erdoganu na podršci.

    „Unutar NATO-a Turska može mnogo. Naše veze su duboke i na osnovu toga ćemo raditi, posebno u oblasti bezbednosti, kao i u mnogim drugim oblastima gde još nemamo pun potencijal“, navela je Osmanijeva.

    Predsednica privremenih institucija u Prištini se tokom dana u Ankari sastala i sa predsednikom turske skupštine i ministrom spoljnih poslova.

     

    Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da će njegova zemlja podržati članstvo Prištine u NATO-u, te da im za to nije potrebna ničija saglasnost.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]