• Grupa The Cure na strani fanova

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Vođa rok grupe The Cure Robert Smit, koji se javno i žestoko pobunio zbog naduvanih cena karata za predstojeće koncerte njegovog benda u Americi, saopštio je preko Twittera da je servis Ticketmaster odlučio da kupcima najjeftinijih ulaznica refundira sav novac dodatno naplaćen na ime raznih naknada.

    Kako prenose Guardiani drugi mediji, Tiketmaster koji u SAD ima dominantan položaj na tržištu, prema Smitovim rečima odlučio je da deo dodatno naplaćenog novca refundira i kupcima skupljih karata.

    Smitova borba sa nakupcima karata, a kasnije i Tiketmasterom – servisom za karte u vlasništvu Live Nation, svetskog giganta, počela je ovih dana da se “valja” preko portala koji prate dešavanja u muzici i muzičkoj industriji, i juče je dospela u svetske medije kada je vođa The Cure izjavio da je “zgađen” visinom naknada neretko veći od cene najjeftinijih ulaznica.

    Pošto je izjavio da je zatažio izjašnjenje Tiketmastera, Smit je danas saopštio preko Twittera da se posle dodatnih razgovora, Tiketmaster složio da su mnoge od tih naknada koje se naplaćuju neprimereno visoke, pa je kao gest dobre volje ponudio refundaciju u iznosu od 10 dolara po karti svima koji imaju verifikovane fanovske naloge za kupovinu najjeftinijih karata.

    Prema njegovim rečima, Tiketmaster je ponudio “i refundaciju u iznosu od pet dolara po karti svima koji imaju verifikovane fanovske naloge za ostale transakcije u vezi sa kartama”.

    “Ako ste već kupili kartu, sleduje vam automatska refundacija. Sve karte koje će sutra biti u prodaji ići će uz niže naknade”, naveo je Smit.

    Grupa The Cure je posle prošlogodišnje evropske turneje nedavno objavila na svom sajtu da kreće na američku turneju na kojoj će promovisati novi, još neobjavljeni album “Songs of a Lost World” – prvi koji je bend snimio od 2008. godine.

    Kako bi izbegli da nakupci i botovi dignu cene karata u nebesa, grupa se opredelila da karte po vrlo popularnim cenama prodaje preko Tiketmastera, i to preko registrovanih, personalizovanih naloga kako bi se onemogućilo da preprodavci karata otkupe jeftine ulaznice, a onda ih nude po paprenim cenama na sopstvenim sajtovima.

    Smit je takođe objavio da The Cure neće koristiti tzv. “dinamički obračun cene“ i druge opcije koje drastično poskupljuju ulaznice za koncerte kupljene preko Tiketmastera, što je prethodnih godina razbesnelo obožavaoce Brusa Springstina i Tejlor Svift.

    Međutim, kako prenosi Gaardian, kupci karata za koncerte The Cure u Americi svejedno su se suočili sa naduvanim cenama i priložili skrinšotove sa Tiketmasterove platforme za kupovinu sa koje se vide različite dodatne naknade za različite koncertne prostore.

     

    Vođa rok grupe The Cure Robert Smit, koji se javno i žestoko pobunio zbog naduvanih cena karata za predstojeće koncerte njegovog benda u Americi, saopštio je preko Twittera da je servis Ticketmaster odlučio da kupcima najjeftinijih ulaznica refundira sav novac dodatno naplaćen na ime raznih naknada.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]