• Šesti dan zaredom više od 10.000 zaraženih u Rusiji, udvostručen broj u mentalnim ustanovama u Engleskoj

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U Rusiji je u protekla 24 sata zabeleženo 10.699 slučajeva korona virusa, što je šesti dan zaredom da taj broj prelazi 10.000.

    Ukupno je registrovano 187.859 slučajeva, saopštio je centar za borbu protiv krize koronavirusa.

    U poslednja 24 sata preminulo je još 98 osoba, čime je ukupan broj žrtava dostigao 1.723, prenosi BBC.

    TASS dodaje da je izlečeno oko 26.608 osoba.

    Broj umrlih u bolnicama za mentalno zdravlje u Engleskoj udvostručen

    Broj preminulih u bolnicama za mentalno zdravlje u Engleskoj udvostručen je od početka širenja korona virusa, saopštila je Komisija za kvalitet nege.

    Komisija je otkrila da se smrtnost u bolnicama za mentalno zdravlje udvostručila u odnosu na prošlu godinu nakon što je 54 preminulih bilo povezano sa korona virusom tokom samo tri meseca.

    U isto vreme, Nacionalna zdravstvena služba Engleske odbija da objavi informacije o smrtnosti hendikepiranih i autističnih pacijenata, preneo je britanski dnevnik Gardijan.

    Komisija za kvalitet nege izdala je upozorenje bolnicama za mentalno zdravlje da moraju da preduzmu mere radi zaštite ranjivih pacijenata.

    Prema podacima Komisije, u periodu od 1. marta do 1. maja u bolnicama za mentalno zdravlje preminulo je ukupno 106 ljudi, u poređenju sa 51 osobom u istom periodu 2019. godine.

    Ukupno u 54 slučaja potvrđena je sumnja da su preminuli od COVID-19.

    Komisija za kvalitet nege je pisala je svim bolnicama za mentalno zdravlje iznoseći da strahuje od širenja virusa unutar sigurnih bolnica i jedinica u kojima se nalaze pacijenti koji su u zajednici pod ograničenjima Zakona o mentalnom zdravlju.

    Španija: Blagi porast preminulih od korona virusa

    Broj preminulih u Španiji od korona virusa porastao je danas za 229 na ukupno 26.299, saopštilo je špansko Ministarstvo zdravlja.

    To je blagi porast u odnosu na jučerašnji broj smrtnih slučajeva, koji je iznosio 213, preneo je Rojters.

    Broj zaraženih porastao je za 1.410 na ukupno 222.857, navelo je Ministarstvo.

    Španija je druga na svetu zemlja po broju zaraženih od korona virusa.

    U Rusiji je u protekla 24 sata zabeleženo 10.699 slučajeva korona virusa, što je šesti dan zaredom da taj broj prelazi 10.000.

     
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]