• Evropska agencija za lekove potvrdila: Astrazenekina vakcina bezbedna

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Evropska agencija za lekove ove sekunde potvrdila da je Astrazenekina vakcina je bezbedna i efikasna vakcina protiv koronavirusa.

    Kako su naveli na konferenciji, ta vakcina ne izaziva trombozu, kao što se sumnjalo.

    Naveli su da su takvi slučajevi retki, čak i na 20 miliona vakcinisnih.

    „Međutim, ne možemo potpuno da otpišemo moguću vezu. Ono što preporučujemo je podizanje svesti o mogućoj vezi. Pokrenućemo detaljniju istragu“, rečeno je konferenciji nakon sastanka.

    Podsetimo, bezbednosni odbor EMA preduzeo je detaljnu procenu malog broja slučajeva koji se odnose na pojavu krvnih ugrušaka do kojih je došlo kod osoba koje su prethodno primile vakcinu Astrazeneke.

    Nakon što su se pojavili izveštaji o slučajevima zgrušavanja krvi, mnoge zemlje u Evropskoj uniji zaustavile su korišćenje vakcine britansko-švedske kompanije, što je dodatno odgodilo sporu kampanju vakcinacije.

    Mnoge od njih objavile su da će pričekati procenu i preporuku EMA.

    EMA i Svetska zdravstvena organizacija prethodnih dana su preporučivale nastavak imunizacije vakcinom Astrazeneke dok traju analize, napominjući da njene prednosti nadmašile eventualne rizike rizike.

     

     


    Evropska agencija za lekove ove sekunde potvrdila da je Astrazenekina vakcina je bezbedna i efikasna vakcina protiv koronavirusa.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]