• Kako da se zaštitite od infekcije prilikom telefoniranja

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Mobilni telefon može biti veoma opasan u vreme epidemije koronavirusa budući da ga nosimo svuda sa sobom, dodirujemo prljavim rukama i spuštamo bez razmišljanja. Osim redovne dezinfekcije, postoje načini da se zaštitite od mikroba koji vrebaju s vašeg aparata.

    Glavni koraci u prevenciji od virusa, naravno i koronavirusa, podrazumevaju redovno pranje ruku, izbegavanje dodirivanja lica, a posebno očiju, nosa i usta, kao i čišćenje predmeta koje često koristimo. Tu se izdvajaju telefonske slušalice fiksnih aparata i mobilni telefoni koje često spuštamo na razne površine bez razmišljanja.

     

    Ako niste u mogućnosti da često dezinfikujete mobilni telefon evo nekoliko načina da ipak zaštitite svoje zdravlje.

    Spikerfon

    Ukoliko vam uslovi dozvoljavaju, možete uključiti spikerfon tokom razgovora. To najčešće možete učiniti ukoliko ste sami ili vam okolina ne smeta.

    Obične slušalice

    Uvek dobru opciju za razgovor predstavljaju slušalice mobilnog telefona koje imaju ugrađen mikrofon. Gledajte da voditete računa i o higijeni i čišćenju samih slušalica.

    Bežične i blutut slušalice

    Bolja opcija su bežične slušalice. U tom slučaju redovno punite bateriju da vas ne bi izdale u najvažnijim trenucima.

    Uređaji u automobilu

    Multimedijalni uređaji u autombilima najčešće omogućavaju razgovor korišćenjem blututa. Takođe, može se instalirati posebna oprema za tu vrstu razgovora. Oni se preporučuju i inače, jer zbog bezbednosti ne bi nikako trebalo voziti i razgovarati telefonom.

    Video-poziv preko aplikacija

    Slično kao kod razgovora preko spikerfona, potrebno je da vam prilikom video-poziva niko ne smeta. Takođe, morate imati neku od aplikacija koja omogućava takvu vrstu poziva: Vajber, Votsap, Mesindžer, Fejs tajm

    Češće koristite SMS

    Komunicirajte pisanim porukama, SMS-om, mejlom ili preko pomenutih aplikacija. Na taj način telefon držite dalje od lica, ali opet morate voditi računa o higijeni ruku i često dezinfikovati telefon. Pazite gde ga ostavljate. Posle diranja telefona, ne dodirujte lice.

     
     

    Mobilni telefon može biti veoma opasan u vreme epidemije koronavirusa budući da ga nosimo svuda sa sobom, dodirujemo prljavim rukama i spuštamo bez razmišljanja. Osim redovne dezinfekcije, postoje načini da se zaštitite od mikroba koji vrebaju s vašeg aparata.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]