• Kožne ili sintetičke ugaone garniture – kako napraviti pravi izbor

  Ugaone garniture su odličan izbor za opremanje dnevne sobe, a ako ne raspolažete s previše prostora, pravi su spas. Kao što im i samo ime kaže, u pitanju je komad nameštaja koji će “okupirati” samo ugao prostorije, a ponudiće pregršt prostora za sedenje, ležanje i odlaganje (posebno ako je u pitanju garnitura s mehanizmom za razvlačenje). Dakle, praktično dobijate kauč i ležaj, dva u jedan – a, zauzima manje prostora od bilo kog kauča ili ležaja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Kožne ili sintetičke ugaone garniture – kako napraviti pravi izbor
  Foto: Pixabay

  Ako je odlučeno da ćete prostoriju opremiti ugaonom garniturom, vreme je da razmotrite nekoliko stavki. Tu su stavke koje se tiču ličnih preferencija, poput boje i dezena, kao i određeni ograničavajući faktori, poput dimenzija, oblika i ugla. Kod pojedinih stavki će biti vrlo lako čekirati željenu opciju, dok druge mogu zadati glavobolju. Kako biste izbegli ovakav scenario, najbolje je pravovremeno se informisati i doneti odluku na osnovu stručnih preporuka.

  Izbor po brendu, dizajnu i ceni

  Google pretraga po ključnim rečima “ugaone garniture”, dovešće vas do čitavog niza različitih proizvođača, koji nude veliki izbor ugaonih garnitura. Budući da se radi o komadu nameštaja koji mora biti funkcionalan (posebno ako je u pitanju ugaona garnitura s mehanizmom za razvlačenje) i koji bi trebalo da potraje duži niz godina, pre izbora brenda je mudro napraviti mini istraživanje. Danas nas samo klik deli od iskustava drugih mušterija. Iskreno iskustvo osobe koje je pre nekoliko meseci ili godina kupila proizvod koji mi želimo da kupimo je svakako odlična smernica i može nas spasiti od kupovine skupog proizvoda koji ne ispunjava očekivanja.

  Kada je reč o izboru boje i dezena, u prvi plan dolazi vaš ukus. Međutim, životni stil bi takođe trebalo uzeti u obzir. Ukoliko u vašem domu žive i mališani koji uživaju u igri i često se tokom igre isprljaju, možda izbor svetle nijanse ugaone garniture neće biti najbolja opcija. Posebno ako će se ovaj komad nameštaja naći u dnevnoj sobi, gde porodica provodi dosta vremena. S druge strane, ugaona garnitura svetlije nijanse može dodatno otvoriti manji prostor i vizuelno ga učiniti većim i svetlijim. Ugaone garniture u obliku slova U uglavnom se preporučuju za prostore koji raspolažu većom kvadraturom. Ugaone garniture u L obliku su funkcionalnije za manje prostore. Naravno, konačan izbor je uvek na vama.

  Cena je bitna stavka za većinu. Ugaona garnitura jeste investicija. U pitanju je komad nameštaja koji se ponekad prenosi i s generacije na generaciju! Zato je kvalitet veoma važan. Odličan odnos cene i kvaliteta je uvek prioritet, pa je ponekad mudro pratiti akcije ili sniženja u salonima nameštaja.

  Kožna garnitura – da ili ne?

  Koža je oduvek bila simbol luksuza i glamura i nameštaj od kože je često na ceni. Pitanje je da li se garnitura od prirodne ili eko kože uklapa u vaš životni stil. Prednost nameštaja presvučenog kožom je lakoća održavanja, budući da je većinu fleka moguće otkloniti vlažnom krpom. Nedostatak može biti “ponašanje” materijala u hladnijim mesecima, budući da koža ne može da pruži isti efekat topline koji pruža tekstil. Nekima ne prija kako se koža “ponaša” tokom letnjih meseci, odnosno ne prija im osećaj direktnog dodira ljudske kože i kože kojom je obložena garnitura. Dakle, i ovde je, barem jednim delom, u pitanju lična preferencija kupca.

  Kod garnitura izrađenih od prirodnih i sintetičkih materijala, kupac na raspolaganju ima daleko veći izbor boja i dezena, a otvorena je i opcija presvlačenja. Ovakve ugaone garniture mogu ispratiti praktično svaki stil, a ostavljaju dovoljno prostora i da se poigrate detaljima. Potencijalni nedostatak može biti teže održavanje, posebno ako je vaš izbor pao na paletu svetlijih tonova.

  Pre kupovine ovakvog komada nameštaja, veoma je važno da dobijete konkretan odgovor na svako pitanje koje vas zanima. Vi najbolje znate šta vam je potrebno, ali savetnik u salonu nameštaja je svakako bolje upućen u ponudu i trenutne trendove. Danas se na tržištu mogu naći rasklopive ugaone garniture s odvojenim prostorom za skladištenje posteljine, koje se savršeno mogu uklopiti u gotovo svaki dom. Detalji koje ćete izneti o prostoriji u koju želite da smestiti ugaonu garnituru, svakako će pomoći prodavcu da vam ponudi i pokaže model koji bi vam, po njihovom mišljenju, najviše odgovarao. Jasno je da je u pitanju nesvakidašnja investicija i zato apsolutno ne bi trebalo da se ustežete od postavljanja bilo kakvih pitanja. Naposletku, težite istom cilju, a to je da pronađete idealno rešenje, koje će upotpuniti vaš životni prostor.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Da li znate zašto se kaže “Kaži dragička”?

  Koliko puta ste do sada čuli “Kaži dragička”? Naravno – prva asocijacija i jeste da ćete čuti neku lepu vesti ili da će vas neko obradovati, ali da li znate zašto se to tako kaže?