• Razdvajaju se Facebook i Instagram nalozi, neće više deliti informacije

  Američka kompanija Meta saopštila je da će korisnici njenih usluga u EU moći da razdvoje svoje Facebook i Instagram naloge, kao i da prekinu vezu između drugih Metinih aplikacija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Razdvajaju se Facebook i Instagram nalozi, neće više deliti informacije
  Foto: Pixabay

  Ove promene znače da će potrošači u EU moći da koriste Metine aplikacije koje neće međusobno deliti informacije o korisniku, prenosi tehnološki portal The Verge.

  „Odluka firme Meta je doneta u svetlu činjenice da u EU u martu stupa na snagu novi Zakon o digitalnim tržištima (DMA), a korisnici u EU će u narednim nedeljama dobiti informaciju u promenama“, kaže se u saopštenju.

  Korisnici će između ostalog moći da koriste Messenger kao samostalnu uslugu bez Facebook naloga i da razdvoje Facebook i Instagram naloge ako su ih prethodno povezali.

  Usluge platformi Facebook Marketplace i Facebook Gaming će biti dostupne iako korisnik nije povezan sa svojim glavnim Facebook nalogom.

  Metina objava dolazi nakon što je kompanija Google ranije ovog meseca u sličnom duhu najavila da će omogućiti korisnicima da zaustave deljenje podataka između usluga kao što su Google Search, Youtube, Google Maps i internet pretraživač Chrome.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

  Prestupne godine – šta bi bilo da ih nema

  Učili smo da je Zemlji potrebno 365 dana da napravi pun krug, ali to putovanje traje oko 365 i još četvrt dana. Prestupne godine postoje i pomažu da se kalendar od 12 meseci uskladi sa kretanjem […]

  Najstariji bukvar na našem jeziku

  Smatra se da je bukvara moralo biti na našim prostorima i u srednjem veku, ali najstariji bukvar za koji se danas zna jeste onaj koji je napisao, i u Mlecima 1597. štampao, jeromonah Sava Dečanac, […]