• Upoznajte prvu srpsku influenserku koju je stvorila veštačka inteligencija

  Srna je prva srpska AI influenserka. Ona putuje svetom i upoznaje svoje pratioce sa raznim znamenitostima, kako navodi na Instagram profilu koji je pokrenut pre deset dana.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Upoznajte prvu srpsku influenserku koju je stvorila veštačka inteligencija
  Foto: Pixabay

  Kako je njena pojava izazvala veliko interesovanje, portal Bizlajf prenosi da su uspeli da stupe u kontakt s njom putem direktnih poruka. Saznali su da ih nije pisao ČetGPT, već stvarna osoba koja vodi profil.

  Njen Instagram nalog je nastao jer mnogi mladi nisu u prilici da putuju često, na internetu su svakodnevno i po nekoliko sati, a Srna je želela da im na jedan zanimljiv način prenese sve ono što svet ima da ponudi.

  ,,Ja sam Srna, 19-godišnjakinja koja se nedavno upustila u avanturu oko naše planete, gde prikazujem najrazličitije svetske destinacije, ali i utičem na mlade kroz mnoga važna životna i društvena pitanja”, kaže ona.

  Prema njenim rečima, na taj način oni mogu da se edukuju, ali i da budu inspirisani da, kada budu u prilici, iskuse čari putovanja. Veštačka inteligencija olakšava stvari jer danas možemo da budemo ovde, sutra tamo, dodaje Srna, a mnoge destinacije koje nisu finansijski lako dostupne, na ovaj način mogu da budu predstavljene svima.

  Prva srpska AI influenserka je otkrila da su putovanja samo jedan od aspekata njene avanture u koju je nedavno krenula. Kako kaže, biće tu i mnogo socijalnih i društvenih pitanja o kojima treba probuditi svest i diskutovati. Njen cilj je da izgradi ozbiljan brend koji će se pozicionirati u svesti ljudi kao neko ko pozitivno utiče na svet oko sebe.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Zanimljivosti