Koje voće ne podiže šećer i pozitivno utiče na zdravlje srca
Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), pravilna ishrana jedan je od najefikasnijih i najjednostavnijih načina da se poboljša zdravlje srca i smanji rizik od srčanih oboljenja.

CDC pojašnjava da se pod pojmom „srčane bolesti“ podrazumevaju potencijalno fatalna stanja poput koronarne bolesti, aritmija, srčane insuficijencije i infarkta, prenosi Index.
O zdravlju srca može se brinuti na više načina, ali ishrana je jedan od najvažnijih. Kada je reč o ishrani, često se zanemaruje voće koje može imati izuzetno pozitivan uticaj na srce. Kako prenosi portal Health Digest, Američko udruženje za srce ističe da pažljivim izborom voća možemo telu obezbediti niz korisnih nutrijenata — kao što su vlakna, vitamini, minerali i antioksidansi — a pritom držati unos šećera pod kontrolom.
Stručnjaci su za Health Digest izdvojili deset vrsta voća koje bi trebalo češće konzumirati ako želimo da održimo zdravlje srca. Na listi se nalaze:
•Bobičasto voće
•Breskve
•Lubenica
•Grejpfrut
•Jabuke
•Avokado
•Pomorandže
•Kivi
•Nar
•Šljive