Foto: El Pantera
Ekonomija

„Gasprom" ugasio deo firme zadužen za „Južni tok"

Izvor: 
Novosti Sre, 24/08/2016 - 12:12

Ruski gasni gigant „Gasprom” likvidirao je deo kompanije koji se bavio „Južnim tokom”, a oko stotinu saradnika je dobilo otkazni rok od dva meseca. To je potvrdio i Leonid Čugunov, sada već bivši rukovodilac Odeljenja za upravljanje projektima koji se zapravo bavio realizacijom gasovoda „Južni tok”.

 

Takva odluka dokazuje da u Moskvi ne veruju u optimističke izjave bugarskih rukovodilaca, koji iz ko zna kakvih razloga pričaju kako će se „Južni tok” ipak graditi, dok pojedini beogradski mediji s vremena na vreme i dalje podgrevaju priču o cevovodu kroz Srbiju.

Hipotetički je gradnja „Južnog toka” moguća jedino u slučaju da bugarsko rukovodstvo samo, ili uz pomoć drugih evropskih zemalja, dobije sve potrebne dozvole od nadležnih organa EU, koji su i stopirali gradnju posle pritiska iz Vašingtona.

Pročitajte više na sajtu Novosti.Najnovije vesti

Društvo

Jezero u Kačarevu uskoro spremno za goste

Letnja sezona se polako bliži, pa su i pripreme za aktivnosti kojima se svi najviše raduju u punom jeku. Jedno od omiljenih kupališta na teritoriji Pančeva, jezero u Kačarevu, će biti napunjeno

Zabava

OBJAVLJEN DNEVNI PROGRAM REVOLUTION FESTIVALA

Treće izdanje REVOLUTION festivala koje će biti održano od 1. do 3. juna u Temišvaru, okupiće fanove svih vrsta muzike, ali i ljubitelje različitih vrsta umetnosti. Nakon prošlogodišnjeg izdanja,