• Na polju Instituta „Tamiš“ – 20.000 ogleda

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Na oglednom polju Instituta „Tamiš“ koje se nalazi na devetom kilometru puta ka Banatskom Novom Selu svakodnevno se radi. Traktori i sejalice su u njivama, a tu su i radnici koji  pripremaju oglede. Na Oglednom polju nalazi se više od 20.000 malih i velikih ogleda sa svim ratarskim kulturama.

    Domaći proizvođači semenske robe, ali i strani, izuzetno cene rezultate ogleda sa kojima stručnjaci Instituta „Tamiš“ upoznaju ratare  tokom i na kraju godine. 

    -Rezultati ogleda su javni. Sa njima upoznajemo ratare bilo da je reč o pšenici, kukuruzu, soji, suncokretu, šećernoj repi. Ukazujemo na ostvarenja i ukoliko ratari prate ove rezultate mogu mnogo toga da nauče,-kaže Nikola Škrbić, direktor Instituta „Tamiš“.

    – Završili smo setvu svih kultura i rezultati ogleda će dobro doći nama i zemljoradnicima, poručuje Nenad Živković, rukovodilac Oglednog polja.

    Činjenica da je na Oglednom polju nekoliko desetina hiljada mikro i makro ogleda govori da je reč o jednom od najcenjenijih oglednih polja u ratarstvu u Srbiji.

    Na oglednom polju Instituta „Tamiš“ koje se nalazi na devetom kilometru puta ka Banatskom Novom Selu svakodnevno se radi. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Kolike su prosečne februarske plate u južnom Banatu

    Prosečna zarada (bruto) obračunata za februar 2024. godine iznosila je 129.934 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 94.125 dinara, saopštio je Republički zavod […]

    Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone na Dunavcu

    Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije dodelilo je Opštini Kovin 10.000.000 dinara za realizaciju projekta „Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte“, a po Konkursu […]