Ekonomija

Na polju Instituta "Tamiš" - 20.000 ogleda

Izvor: 
Dragan Vujačić Čet, 03/05/2018 - 09:23

Na oglednom polju Instituta "Tamiš" koje se nalazi na devetom kilometru puta ka Banatskom Novom Selu svakodnevno se radi. Traktori i sejalice su u njivama, a tu su i radnici koji  pripremaju oglede. Na Oglednom polju nalazi se više od 20.000 malih i velikih ogleda sa svim ratarskim kulturama.

Domaći proizvođači semenske robe, ali i strani, izuzetno cene rezultate ogleda sa kojima stručnjaci Instituta "Tamiš" upoznaju ratare  tokom i na kraju godine. 

-Rezultati ogleda su javni. Sa njima upoznajemo ratare bilo da je reč o pšenici, kukuruzu, soji, suncokretu, šećernoj repi. Ukazujemo na ostvarenja i ukoliko ratari prate ove rezultate mogu mnogo toga da nauče,-kaže Nikola Škrbić, direktor Instituta "Tamiš".

- Završili smo setvu svih kultura i rezultati ogleda će dobro doći nama i zemljoradnicima, poručuje Nenad Živković, rukovodilac Oglednog polja.

Činjenica da je na Oglednom polju nekoliko desetina hiljada mikro i makro ogleda govori da je reč o jednom od najcenjenijih oglednih polja u ratarstvu u Srbiji.Marketing

Najnovije vesti