Antić Foto: www.mc.rs
Ekonomija

UDAR NA KUĆNI BUDŽET: Od sutra skuplja struja

Izvor: 
Beta Pet, 30/09/2016 - 15:13

SRBIJA, 30. septembar - Struja za domaćinstva u Srbiji poskupeće od sutra za 3,8 odsto.

Prosečno poskupljenje po domaćinstvu iznosi jedan evro i građanima će biti obračunato u računima koje će dobiti u novembru.

Posle ove promene, prosečna cena za sva domaćinstva, bez poreza, akcize i naknade za obnovljive izvore energije, iznosiće 6,6 dinara po kilovatu. Poskupljenje je dogovoreno u sklopu aranžmana Vlade Srbije s Međunarodnim monetarnim fondom, kao deo finansijskog resturukturiranja tog javnog preduzeća.

Po rečima ministra energetike Aleksandra Antića, i s novom cenom struja će u Srbiji i dalje biti najmanja u Evropi. On je naveo i da će se nastaviti podrška socijalno ugroženim građanima i podsetio da 56.400 domaćinstava koristi besplatne kilovate.

Beta

Najnovije vesti

Sport
Tamiš Pančevo - Mladost Zemun košarka KLS

Težak poraz „Tamiša" u Beogradu

Jedan od favorita za najviši plasman u Košarkaškoj ligi Srbije, ekipa beogradskog „Dinamika", u trećem kolu prvenstva ubedljivo je slavila protiv „Tamiša" rezultatom 78:55 (18:15; 21:19; 21:7; 18:

Sport

„Želji" bod u Sremskoj Mitrovici

Fudbaleri pančevačkog „Železničara" osvojili su bod u 11. kolu Srpske lige grupe „Vojvodina", pošto je duel sa ekipom „Radničkog" u Sremskoj MItrovici završen bez golova. Posle kiksa na svom