• U pančevačkom Apolu besplatna svirka: Nastupa St Fusion, bend sa Tenerifa

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U sredu, 31. oktobra od 21 sat, u dvorani Apolo, Doma omladine Pančevo, nastupiće St Fusion band sa Tenerifa. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

    St Fusion počeo je prvobitno kao ST Duo, kada su se u Tokiju 2003. god. kada su se upoznali japanka Satomi Mormoto (vokal, klavir, klavijatura, koto) i kanarski muzičar Tomas L-P Cruz (bas, gitara, šamisen, koto) . Oformili su bend 2004. godine, tokom snimanja svog prvog albuma pod nazivom “Occiriental”, pokazujući bez oklevanja, bezobrazan, iskren duh.
    Od svog prvog nastupa uživo u januaru 2004. godine, u Lercaro Palati u La Laguni, Tenerife, bend je svirao u svim većim pozorištima i istorijskim izdanjima na ostrvu Tenerife. Nastupali su na festivalima na Kanarskim ostrvima: Gran Canarias, La Gomera, Lanzarote i Fuerteventura, kao i u Alikanteu i Brazilu.

    U septembru 2006. godine, nastupili su na prestižnom “Mercat de Musica Viva” u gradu Vic, Katalonija. Takođe su nastupali u Persimon Hall i Tessela Hall u Tokiju. U aprilu 2006. godine, St Fusion je snimio svoj drugi CD-DVD, pod nazivom “Diagonal”. Objavljen je u junu, koncertom u Auditorijumu Tenerife (Auditorio de Tenerife). Njihova muzika sadrži elemente standarda modernog džeza, tradicionalne japanske muzike i brazilskog MPB (Música popular brasileira).

    Svaki od muzičara u St Fusion bendu ima bogatu muzičku biografiju i veliko profesionalno iskustvo stečeno tokom rada na različitim muzičkim projektima.
    2010. godine, izdali su svoj treći album pod nazivom “3” na kome nastavljaju da pokazuju svoj muzički kvalitet i zrelost kao bend. Ovaj album je nagrađen od strane UFI (Union of Independent Phonographic Spain), kao najbolji džez album 2010. godine. Svoj novi CD, “Overview”, koji predstavlja kompilaciju najboljih kompozicija benda, izdali su 2011. godine.

    U sredu, 31. oktobra od 21 sat, u dvorani Apolo, Doma omladine Pančevo, nastupiće St Fusion band sa Tenerifa. Ulaz na ovaj događaj je besplatan.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura