Automobilizam

Navijajte za Dušana Borkovića u nedelju zajedno u dvorani Apolo

Pančevo, Pet, 09/10/2015 - 17:04
Tanja Marin

Duca Borković se u nedelju bori za titulu prvaka ETCC-a; dve trke pre kraja ima 21 bod prednosi u odnosu na Slovaka Homolu

Ovog vikenda Pančevo ima priliku da dobije još jednog šampiona Evrope, pošto najbolji srpski automobilista, Dušan Borković ima priliku da postane prvi Srbin koji je osvojio titulu šampiona Starog kontinenta na kružnim stazama u turing automobilu. Borković je vodeći u ETCC šampionatu sa 21 bodom prednostu u odnosu na najbližeg konkurenta, ali dve trke pre kraja sezone, nije obezbedio titulu prvaka, pošto poslednje dve runde u Italiji, donose duple bodove (maksimalni mogući broj osvojenih bodova - 46). Svim Ducinim navijačima resor za sport grada Pančeva omogućio je da organizovano, zajedno, gledaju trke sa staze Perguza u nedelju u dvorani Apolo u 11 i 13 časova. 

Saopštenje Resora za sport prenosimo u celosti:

‚‚Resor za sport grada Pančeva i Aleksandar Farkaš, član Gradskog veća za područje sporta, pozivaju građane i građanke Pančeva na poseban događaj: organizovano praćenje trka poslednje etape šestog FIA ETCC vikenda, koje će biti vožene u nedelju, 11. oktobra, na Siciliji, na stazi Pergusa. 

Pozivamo vas da zajedno bodrimo našeg Pančevca, najboljeg automobilistu Srbije, Dušana Borkovića, u dvorani Apolo, Maksima Gorkog 6, od 11 sati. Nacionalni servis RTS i kanal EUROSPORT prenosiće obe trke uz direktan prenos. 

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nastavlja da dominira u Evropskom kupu turing automobila (FIA ETCC), i u generalnom plasmanu vodi na tabeli sa 94 boda, ispred Mato Homole koji ima 73 boda i Petra Fulina koji ima 65 bodova. Poslednja etapa ETCCa je kompleksnija, jer obe trke u Italiji nose dupli broj bodva, ukupno 46 bodova. 

Navijajmo zajedno!"

ETCC sport automobilizam Dusan Borkovic


Marketing

Najnovije vesti