• U Kini nagrađuju za prijavu onih koji se nisu testirali na koronu

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Grad na severu Kine nudi nagrade od 500 juana (77 dolara) za svakoga ko prijavi sugradjanina koji se nije nedavno testirao na korona virus.

    Ponuda vlasti Nangonga dolazi dok se milioni u gradu i njegovoj provinciji Hebej testiraju u sklopu napora da se virus stavi pod kontrolu.

    Ponuda gotovine ili drugih nagrada za informacije o političkim ili društvenim neposlušnicima ima dugu istoriju u Kini, ali pandemija je pokazala novo lice u praksi.

    Oni za koje se utvrdi da se nisu testirali moraće u dvonedeljni karantin i obavezni su da obave testiranje o svom trošku.

    Kina je u velikoj meri kontrolisala lokalni prenos virusa primenom mera koje neki smatraju vrlo ekstremnim, uključujući zatvaranje čitavih gradova i elektronsko nadgledanje zabrane putovanja u pojedinim delovima zemlje.

    Zabrinute zbog novog talasa infekcije, vlasti Kine apeluju na gradjane da ne putuju radi predstojeće proslave Lunarne Nove godine i naložile su da školski raspust počne nedelju dana ranije.

    Kina je danas prijavila 53 novih zaraza, uključujući 33 u Hebeju. Od toga je 31 bilo u glavnom gradu provincije Šijadžuangu, gde će se održati pojedina takmičenja tokom Zimskih olimpijskih igara sledeće godine.

    U četvrtak je u provinciji Hebej uvedena je stroga zabrana kretanja stanovnika i obustavljen je sav javni prevoz.

     

    Grad na severu Kine nudi nagrade od 500 juana (77 dolara) za svakoga ko prijavi sugradjanina koji se nije nedavno testirao na korona virus.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Svet

    Obeležava se Dan planete Zemlje

    Danas se obeležava Dan planete Zemlje, međunarodna inicijativa kojoj je glavni cilj da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju planete. […]

    Koliko košta putarina u Srbiji i zemljama regiona?

    Kako je došlo lepo vreme i bliže se brojni praznici, sve više ljudi planira putovanja, što po našoj zemlji, što po inostranstvu. Međutim, ukoliko neko na put kreće sopstvenim automobilom, […]