• Zdravstvo

  Pančevo: Sa uputom po savet o pravilnoj ishrani

  Svima koji žele da se izbore sa viškom kilograma i imaju teškoće sa ishranom zbog svojih hroničnih bolesti, Zavod za javno zdravlje Pančevo nudi besplatne preglede, savete i kontrole na mesečnom nivou

  PANČEVO: I ovog vikenda preventivni pregledi

  Iz Doma zdravlja Pančevo saopštavaju da će se 4. i 5. novembra u Centru za prevenciju (Ul. Miloša Obrenovića 2) obavljati preventivni pregledi od 8 do 16 časova.

  U Pančevu već pola godine radi Centar za mentalno zdravlje

  Pančevu je u maju počeo sa radom počeo „Centar za mentalno zdravlje“. Tim stručnjaka različitih profesija korisnicima pruža ambulantno-konsultativnе uslugе i uslugе psiho-socijalnе rеhabilitacijе, uključen je individualni i grupni psihotеrapijski rad, kao i kućnе posеtе prеko mobilnih timova i rad sa porodicama korisnika.

  Radovi zaposlenih u SBPB „Kovin“ predstavljeni na kongresu Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine

  U organizaciji Saveza zdravstvenih radnika Vojvodine od 10. do 13. oktobra 2023. godine na Kopaoniku je održan XIII Kongres SZRV na temu: „Znanjem do cilja“. Kongres je okupio značajan broj zdravstvenih radnika iz primarnih, sekundarnih i tercijarnih zdravstvenih ustanova Vojvodine, među kojima su bili i medicinske sestre i tehničari iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Kovin“.

 • ZZJZ PANČEVO: Od raka dojke u našem okrugu svake godine oboli oko 180 i umre 75 žena

  Rak dojke predstavlja vodeći maligni tumor u obolevanju i umiranju žena u Srbiji. Takođe, rak dojke je jedan od vodećih uzroka prevremene smrti kod žena u Srbiji i meren godinama izgubljenog života, karcinom dojke je na trećem mestu kao uzrok smrti kod žena starosti od 45. do 64. godine, posle cerebrovaskularnih bolesti i ishemijske bolesti srca.