Društvo

Pančevo silazi na Tamiš preko javnog urbanističkog konkursa?

Pančevo, Pet, 21/04/2017 - 11:15
Vladimir Đoković

Gradska urbanistička celina 1 praktično je prodručje čije su granice Tamiš i pruga koja se kao neka potkovica pruža od Vojlovice do železničkog mosta. Radi se o najdinamičnijem i najatraktivnijem delu naseljenog mesta Pančevo pa je posle plana donetog 2012. godine i izmena plana usvojenih 2014. godine ponovo pokrenuta procedura izmena ovog urbanističkog plana.

Višedecenijska želja Pančevaca da na uređen način, kroz prigodne sadržaje, civilizovano siđu do Tamiša i ovog puta je zadatak koji se postavio pred urbaniste planere Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva.

Nekoliko gradski blokova nalazi se od starog automobilskog mosta na Tamišu do praktično Crvenog magacina. Reč je o većim delom javnom zelenom prostoru u koji su probile i novogradnje ali i ugostiteljski sadržaji.  A od starih sadržaja pored aktivnog silosa što je privredna delatnost tu je i Dom vojske.

“Naša ideja je da bude raspisan javni urbanistički konkurs na kome bi se odabralo najbolje od ponuđenih rešenja za ovaj prostor.” – ističe Nataša Mitreski, odgovorni urbanista u službi urbanizma pančevačke Direkcije.

Grad Pančevo pre neku godinu sproveo je javni konkurs i izabrao najbolje rešenje za rekonstrukciju stare odnosno Narodne, a Vajfertove pivare.
MarketingNajnovije vesti