• PANČEVO: Žuta traka u Prvomajskoj privremena – do kraja radova biće i ograda između Tesle i Strelišta

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info
    Žuta traka u Prvomajskoj ulici koja se pojavila tokom radova na pojačanom održavanju ove saobraćajnice samo je privremena saobraćajna signalizacija, obavestili su 013info iz Puteva Srbije.

    Žuta je obeležena „obzirom da nije završen habajući sloj, niti instalirana stalna saobraćajna signalizacija i oprema“, navodi se u odgovoru Puteva Srbije.

    Inače od predviđenih radova na ovoj saobraćajnici do sada je kompletno završen deo od raskrsnice Žarka Zrenjanina do raskrsnice Miloša Obrenovića (Kovinska), i to leva kolovozna traka u dužini 1.550 m, dok je od raskrsnice Bore Stankovića do raskrsnice Miloša Obrenovića (Kovinska), desna kolovozna traka u dužini od 740 m (nedostaje habajući sloj SMA i saobraćajna signalizacija i oprema).

    „Trenutno se izvode radovi na delu od raskrsnice Žarka Zrenjanina do raskrsnice Bore Stankovića, desna kolovozna traka u dužini od 710 m, kao i radovi na nadvožnjaku u desnoj traci“, navodi se u odgovoru Puteva Srbije.

    Interesovalo nas je da li će u ovom poslu biti dodatno obezbeđena saobraćajnica od prelazaka van pešačkih prelaza što je čest slučaj.

    „ Što se tiče prelaska saobraćajnice u zoni naselja Strelište i Tesla, projektom je predviđeno postavljanje zaštitne pešačke ograde u srednjem razdelnom pojasu koja ima za cilj da ne dozvoli prelazak ulice van pešačkih prelaza i na taj način poveća bezbednost učesnika u saobraćaju“, odgovoreno je iz Puteva Srbije.

     

    Inače, radovi u Prvomajskoj ulici u Pančevu se izvode u okviru pojačanog održavanja državnog puta I B reda broj10, deonica: granica APV (Pančevo) – Pančevo (Kovin) u dužini od 2,862 km i Pančevo (Kovin) – granica APV (Pančevo) u dužini od oko 2,85 km.

     

    Radovi su deo Projekta rehabilitacije puteva i unapređenja bezbednosti saobraćaja koji se finansira iz kredita Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Evropske investicione banke.

    Izvođači radova su GP Vojvodinaput – Pančevo i STRABAG d.o.o. i sa radovima se počelo 22.07.2019.g. i planirani rok završetka radova je 06.05.2020.g.

    Žuta traka u Prvomajskoj ulici koja se pojavila tokom radova na pojačanom održavanju ove saobraćajnice samo je privremena saobraćajna signalizacija, obavestili su 013info iz Puteva Srbije.
     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo