• Pokret „Živim za Srbiju“ podneo pritužbu povereniku protiv direktora pančevačke bolnice zbog odluke o vakcinaciji pacijenata

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Pokret „Živim za Srbiju“ obavestio je redakciju portala 013info da je putem advokata Miline Dorić Povereniku za zaštitu ravnopravnosti podneo pritužbu protiv direktora Opšte bolnice Pančevo Slobodana Ovuje zbog odluke o PCR testiranju zaposlenih koji se vraćaju sa odmora i vakcinaciji pacijenata na stacionarnom lečenju.

    Kako navode „ovim je Slobodan Ovuka povredio Ustav Republike Srbije, kao i Zakon o pravima pacijenata i Zakon o zabrani diskriminicije“.

    Od poverenika oni traže da se Ovuka sankcioniše, jer kako kažu „ovo je nedopustivo u jednoj demokratskoj državi“.

    Podsetimo, pre par dana prema preporuci Ministarstva zdravlja u Opštoj bolnici Pančevo uveden obavezan PCR test za nevakcinisane zaposlene koji se vraćaju sa godišnjeg odmora. Oni test imaju da urade o sopstvenom trošku. Takođe, preporuka je i da se pacijenti koji su na lečenju obavezno vakcinišu bar jednom dozovom vakcine protiv kovida.

     

    Pokret „Živim za Srbiju“ obavestio je redakciju portala 013info da je putem advokata Miline Dorić povereniku za ravnopravnost podneo pritužbu protiv direktora Opšte bolnice Pančevo Slobodana Ovuje zbog odluke o PCR testiranju zaposlenih koji se vraćaju sa odmora i vakcinaciji pacijenata na stacionarnom lečenju.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Društvo

    PU PANČEVO: Pojačana kontrola saobraćaja

    Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i […]