Oduzeta riba Foto: RSV
Hronika

Pred praznke u Čenti i Sefkerinu oduzeto 74 kg ribe od vanpijačnih prodavaca

Izvor: 
013info Čet, 07/01/2021 - 09:31Ribočuvarska služba Ribolovačkog saveza Vojvodine i inspektori za zaštitu životne sredine uoči Badnjeg dana u Čenti i Sefkerinu oduzeli su oko 70kg konzumnog šarana i 4kg deverike, objavio je RSV na svojoj FB stranici.  

RSV podseća da vanpijačna prodaja ribe od strane lica koja nemaju dozvolu za prodaju ili nisu privredni ribari nije dozvoljena i vodi se kao prekršaj po članu 50 Zakona:

''Promet ribe mogu da obavljaju pravna lica i preduzetnici registrovani za promet ribe, kao i privredna društva i preduzetnici koji obavljaju privredni ribolov, u skladu sa posebnim propisima“

Dodaju da prilikom prometa ribe privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik moraju imati dokumentaciju kojom se dokazuje poreklo, vrsta i količina ribe ili dokument kojim se dokazuje ispunjenost uslova za obavljanje privrednog ribolova.

Naglašavaju da Udruženja građana, ribolovci i druga lica ne mogu ulovljenu ribu stavljati u promet.'

Iz RSV ističu da su predviđene novčane kaze od 5.000 do 150.000 dinara za fizičko lice.

Na FB stranicu oni su postavili i deo foto dokumentacije, uz napomenu da će ostatak služiti kao dokazni materijal.

I još jednom - srećni praznici i ukoliko se odlučite da spremate ribu ovih dana, kupujte od legalnih alasa ili iz proverenih ribarnica. Kupovinom ribe iz gepeka ili sa pijačnog poda i vi učestvujete u ribokrađi, poručuju iz RSV.

 
MarketingNajnovije vesti