Foto: Ivana Nedeljković
Redakcija 013info preporučuje za treću nedelju januara

Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

Izvor: 
Redakcija Lifestyle 013info Pon, 16/01/2017 - 12:01U trećoj nedelji januara predlažemo:

1. Jaz Darka Tuševljakovića

Roman „Jaz” nekadašnjeg pančevačkog gimnazijalca Darka Tuševljakovića govori o o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi. Reč je o jakom društvenom romanu, koji se našao u užem izboru ovogodišnje NIN-ove nagrade, kao i u konkurenciji za nagradu „Zlatni suncokret". 

Foto: Promo
Naših 5
 

2. Novi album sastava Eyot

Posle dvogodišnje diskografske pauze, niški sastav EYOT najavljuje novi, četvrti album po redu, INNATE, koji će se 20. februara 2017. pojaviti u izdanju njujorške izdavačke kuće Ninety and Nine Records. Album je snimio i miksao legendarni inženjer zvuka, producent i muzičar, Stiv Albini, koji je u svojoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su Nirvana, PJ Harvey, Pixies, Mogwai itd. Snimalo se u Čikagu, u njegovom studiju Electrical Audio. Do tada, pogledajte njihov spot za najnoviju kompoziciju „Veer”.

Foto: Promo
Naših 5

 

3. Zimska čarolija – radionice mađioničarskih trikova

Mađioničarstvo je svojevrsna umetnost koja se bavi stvaranjem iluzija i odvraćanja pažnje ljudi od realnosti. Učenje trikova zabavlja i opušta, razvija kreativnost i motoričke sposobnosti te je odličan način za izgradnju boljeg odnosa i povećanje želje za učenjem i savladavanjem novih veština. Radionice „Zimska čarolija” su besplatne i odvijaće se sredom od 20 časova u Domu omladine Pančevo, Svetog Save 10, a vodiće ih Luka Ivanović, mladi mađioničar. Broj polaznika je ograničen. Ukoliko ste srednjoškolac, i želite da se prijavite, pošaljite ime i prezime i naziv škole na email [email protected]. Prvo okupljanje zakazano je za sredu, 18. januar 2017. godine.

Foto: Promo
Naših 5

 

4. Konkurs za zbornik „Rukopisi”

Dom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 40. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 40“. Konkurs će biti otvoren do 20. februara 2017. godine, a pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših ex-Ju republika i jezicima nacionalnih manjina.5. ,,Rukopisi 40″ će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a krajem maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival.

Foto: Promo
Naših 5

 

5. Zimska limunada 

Zimska limunada će zagrejati vaše telo, daće vam podsticaj i energiju i pomoći da se oslobodite nagomilanih toksina iz vašeg tela.  Potrebno: 1 limun, prirodni med, malo rendanog đumbira, topla voda. Priprema: Iscedite limun. Sipajte od limuna u šolju i dodajte kašičicu meda i malo rendanog đumbira. Pomešajte dobro, a zatim dodajte toplu vodu.  Pijte vruću limunadu nakon obroka ili nakon što ustanete iz kreveta.

Foto: Pixabay
Naših 5MarketingNajnovije vesti