• Naših 5: čitajte, slušajte, gledajte, posetite

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    U trećoj nedelji januara predlažemo:

    1. Jaz Darka Tuševljakovića

    Roman „Jaz” nekadašnjeg pančevačkog gimnazijalca Darka Tuševljakovića govori o o Srbiji devedesetih godina i s početka novog veka, kao i o mladoj generaciji razapetoj između odlaska i opstanka u vlastitoj zemlji i o onim starijima, obuzetim nostalgijom i borbom protiv vremena koje ih prevazilazi. Reč je o jakom društvenom romanu, koji se našao u užem izboru ovogodišnje NIN-ove nagrade, kao i u konkurenciji za nagradu „Zlatni suncokret“. 


     

    2. Novi album sastava Eyot

    Posle dvogodišnje diskografske pauze, niški sastav EYOT najavljuje novi, četvrti album po redu, INNATE, koji će se 20. februara 2017. pojaviti u izdanju njujorške izdavačke kuće Ninety and Nine Records. Album je snimio i miksao legendarni inženjer zvuka, producent i muzičar, Stiv Albini, koji je u svojoj karijeri sarađivao sa imenima kao što su Nirvana, PJ Harvey, Pixies, Mogwai itd. Snimalo se u Čikagu, u njegovom studiju Electrical Audio. Do tada, pogledajte njihov spot za najnoviju kompoziciju „Veer”.

     

    3. Zimska čarolija – radionice mađioničarskih trikova

    Mađioničarstvo je svojevrsna umetnost koja se bavi stvaranjem iluzija i odvraćanja pažnje ljudi od realnosti. Učenje trikova zabavlja i opušta, razvija kreativnost i motoričke sposobnosti te je odličan način za izgradnju boljeg odnosa i povećanje želje za učenjem i savladavanjem novih veština. Radionice „Zimska čarolija” su besplatne i odvijaće se sredom od 20 časova u Domu omladine Pančevo, Svetog Save 10, a vodiće ih Luka Ivanović, mladi mađioničar. Broj polaznika je ograničen. Ukoliko ste srednjoškolac, i želite da se prijavite, pošaljite ime i prezime i naziv škole na email [email protected]. Prvo okupljanje zakazano je za sredu, 18. januar 2017. godine.

     

    4. Konkurs za zbornik „Rukopisi”

    Dom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 40. po redu konkurs za Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju – „Rukopisi 40“. Konkurs će biti otvoren do 20. februara 2017. godine, a pravo učešća imaju devojke i mladići od 15 do 30 godina koji pišu na jezicima bivših ex-Ju republika i jezicima nacionalnih manjina.5. ,,Rukopisi 40″ će izaći iz štampe početkom maja tekuće godine, a krajem maja meseca planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival.

     

    5. Zimska limunada 

    Zimska limunada će zagrejati vaše telo, daće vam podsticaj i energiju i pomoći da se oslobodite nagomilanih toksina iz vašeg tela. 
    Potrebno: 1 limun, prirodni med, malo rendanog đumbira, topla voda.
    Priprema: Iscedite limun. Sipajte od limuna u šolju i dodajte kašičicu meda i malo rendanog đumbira. Pomešajte dobro, a zatim dodajte toplu vodu. 
    Pijte vruću limunadu nakon obroka ili nakon što ustanete iz kreveta.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Srbija

    Promenljivo oblačno i toplije

    Od danas sve toplije, samo ujutru ponegde slab mraz. Tokom dana promenljivo oblačno, sa dužim sunčanim intervalima. U brdsko-planinskim predelima moguća je kratkotrajna kiša. Najviša dnevna […]

    Srbija se posle filmova i gejminga okreće i muzici

    Srbija će se, posle razvijanja kinematografije i gejming industrije, okrenuti i ka muzici, koja možda ne generiše toliko prihoda, ali se ocenjuje da ima veliki potencijal. Iz godine u godinu […]