• NATAŠA ZEČEVIĆ (SSP): Obrazovanje u Pančevu je 2021. godine u srednjem veku, kao privatni feud dato na upravljanje partijskim SNS komesarima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Odbor za obrazovanje Stranke slobode i pravde izdao je danas saopštenje koje je potpisala predsednica ovog odbora Nataša Zečević, inače nekadašnja direktorka pančevačke tehničke škole.

    Saopštenje u celosti prenosimo.

    Obrazovanje u Pančevu je 2021. godine u srednjem veku, kao privatni feud dato na upravljanje partijskim SNS komesarima. Jedan od najistaknutijih, Nikola Popović, inače šurak Prvog brata Srbije Andreja Vučića kao ključnom preporukom, godinama uspostavlja partijski (ne)red po školama Pančeva, a sada je na red došla i OŠ “Dositej Obradović” u Omoljici (Pančevo), gde se priprema smena direktora.

    Gradom se već odavno priča da se svakome od direktora škola koji se zameri šefu Popoviću, šefu resornog odbora pančevačkog SNS-a za obrazovanje, crno piše.

    A zameriti se lako. Ne pristanete na kombinacije ili ne zaposlite vrednog stranačkog aktivistu. Scenario je već oproban i radi. Stranački poslušnici podnose anonimne prijave po kojima onda inspekcije postupaju. Prosvetna, budžetska…. Ako inspekcije ništa ne nađu ili se neposlušni sami ne povuku, Nikola Popović, pokreće jači adut – ministra prosvete Branka Ružića.

    Nezadovoljni Ružić, koji je obrazovanje dobio kao utešnu nagradu, ne gleda u zakon. Našeg ministra ne zanima kako škola funkcioniše, šta je direktor uradio, kakvi su rezultati. Ministar smenjuje direktore, svesno kršeći zakon, da bi zadovoljio lokalne kabadahije. Ministar zloupotrebljava funkciju na uštrb obrazovanja, zarad sitnih lokalnih interesa.

    Branku Ružiću ne možemo da se obratimo ni sa “gospodine”, ni “ministre”, jer ga niko u obrazovanju neće pamtiti po dobru. Niko nije očekivao da bude novi Dositej Obradović, ali će ostati zapisano da je škola u Omoljici koja nosi Dositejevo ime, još jedna u nizu kojoj će presuditi partijski dželati.

     

    Odbor za obrazovanje Stranke slobode i pravde izdao je danas saopštenje koje je potpisala predsednica ovog odbora Nataša Zečević, inače nekadašnja direktorka pančevačke tehničke škole

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    GRUPA PANČEVO: Besplatni udžbenici jedan od prioriteta

    Udruženje građana "GRUPA" ističe da je jedan od prioriteta ove organizacije uvođenje besplatnih udžbenika za sve đake u Pančevu. To se odnosi i na sva naseljena mesta, od Banatskog Brestovca […]

    Tribina „Podrži i potpiši ProGlas” u Pančevu

    ProGlas se širi Srbijom! Nakon Zrenjanina, pokretači i potpisnici inicijative će predstaviti ciljeve ProGlasa na tribini u Pančevu, koja će biti održana u sredu, 15. novembra, sa početkom u 19 […]