• Namirnice koje ubrzavaju starenje kože

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    013 Info

    Ukoliko se trudite da mladolik izgled zadržite pažljivim odabirom kozmetike i zdravim načinom života, razmislite još jednom i o načinu ishrane.

    Neke namirnice koje ubrzavaju proces starenja često su na našem tanjiru, a trebalo bi da ih izbegavamo. Izdvojili smo četiri najzastupljenije…

    Pomfrit

    Svoju glad i želju za slanim često utolimo prženim krompirom, ali hrana pripremljena na ovaj način, uz dodatak soli, nepovoljno utiče na kožu. Namirnice koje se prže u ulju na visokim temperaturama oslobađaju slobodne radikale, koji jako oštećuju ćelije i zasigurno ubrzavaju prve znakove starenja.

    Ulje za prženje

    Ova stavka se odnosi na samo kuvanje. Kukuruzno i suncokretovo ulje mogu proizvesti slobodne radikale koji narušavaju kvalitet kože, što je posebno primetno kod zagrevanja na visokim temperaturama. Umesto toga, koristite maslinovo ulje koje je bogato antioksidansima i vitaminom E, i smiruje infekcije u telu.

    Beli hleb

    Problem belog hleba je u rafinisanim mastima i visokom glihemijskom indeksu. Ovakva hrana može uzrokovati upale u telu, koje povezujemo sa starenjem. Stoga, priuštite sebi tamniji i integralni hleb umesto belog.

    Beli šećer

    Možda ste primetili da beli šećer uzrokuje akne i, dugoročno gledano, bore i trajne posledice na koži. Kada poželite šećer, počastite se voćem ili tamnom čokoladom. Borovnice su posebno dobre u sprečavanju gubitka kolagena, što je pokazala jedna studija.

    Ukoliko se trudite da mladolik izgled zadržite pažljivim odabirom kozmetike i zdravim načinom života, razmislite još jednom i o načinu ishrane.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Zanimljivosti

    Prvi srpski predstavnici na Olimpijskim igrama

    Svi nestrpljivo čekamo početak Olimpijskih igara u Parizu. Ta euforija koja staje u dve nedelje, konstantna provera koliko je Srbija osvojila medalja je ono što čekamo četiri godine. Dugu […]

    Kako proslaviti trideseti rođendan

    Za tridesete se često kaže da su nove dvadesete, ali i da su to godine kada zapravo istinski sazrimo. Nesporno je svakako da ove godine predstavljaju svojevrsnu prekretnicu koju treba valjano […]

    Kako se piše – Milicin ili Miličin?

    U Srbiji je još uvek najčešće žensko ime „Milica“, pa je sva prilika da i vi poznajete neku Milicu, a veća je verovatnoća da poznajete i više […]